Уже понад 200 років члени британської королівської родини обожнюють десерт, який був особливо популярним в епоху правління королеви Вікторії (1837–1901). Королева була одним із найуспішніших правителів Англії. Під час її правління країна досягнула культурного і промислового процвітання. До того ж Вікторія була щасливою в особистому житті — понад 20 років вона прожила у шлюбі із принцом Альбертом і залишила короні аж 9 спадкоємців.
Відомо, що Її Величність була ще тою гурманкою! Під час пізнього сніданку або 5-годинного чаювання Вікторія просила подавати її улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками. З того часу страва стала неймовірно популярною у Британії. Уже понад 200 років британці надають перевагу полунично-вершковому бісквіту і не готові проміняти його на інші десерти.
Пропонуємо приготувати популярне тістечко у себе вдома і потішити рідних королівським десертом. Для цього вам знадобиться всього 30 хвилин часу і гарний настрій.
Бісквіт королеви Вікторії
Інгредієнти (для 5-6 порцій):
Вершкове масло 250 г
Цукор 250 г
Борошно 250 г
Розпушувач 8 г
Яйця 4 шт.
Цедра лимона
Ванільний екстракт 2 ч. л.
Малина, полуничне варення, збиті вершки або маскарпоне до смаку
Приготування:
1. У глибокій посудині змішати вершкове масло і цукор. Збити міксером до однорідної суміші.
2. Додати яйця і збивати ще протягом однієї хвилини.
3. Додати борошно, розпушувач, ваніль і цедру лимона. Тісто готове!
4. Змастити форму для випікання вершковим маслом і заповнити тістом. Випікати при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.
5. Дати готовому коржу охолонути. Потім розрізати на дві рівні частини.
6. У глибокій мисці з`єднати джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси. Змастити коржі готовим ягідним кремом.
7. Верхній корж змастити вершками або маскарпоне.
8. Прикрасити десерт свіжими ягодами та цукровою пудрою. Смачного!