Готуємо український банош з гливами та сиром

За рецептом Євгена Клопотенка

«Банош — ароматна та ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України. У класичному варіанті її варять на молоці та подають із бринзою. Я вирішив трохи змінити рецепт і додав у банош гливи та мариновану цибулю. І ви знаєте, вийшло просто неймовірно смачно! Закликаю і вас приготувати цю чудову страву української кухні», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати банош:

Інгредієнти:

150 г кукурудзяної крупи

450 мл молока

100-150 г глив

100 мл оцту яблучного (або винного)

1 цибуля

200 мл води

20 г вершкового масла

1 ст. л. олії

1 ст. л. сметани

50 г твердого сиру

до смаку сіль та перець

Банош: покроковий рецепт

Цибулину наріжте тонкими півкільцями. У мисочку налийте 100 мл яблучного оцту, додайте 200 мл води та дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно на 30 хв.

Гливи (100-150 г) відокремте від ніжки та наріжте середніми кубиками. Можна обрати маленькі гриби, тоді нарізати їх не потрібно.

Розігрійте сковороду з 20 г вершкового масла і 1 ст. л. олії. Обсмажте гливи приблизно 3-4 хвилини.

Кукурудзяну крупу (150 г) висипте в сотейник і залийте 450 мл молока. Додайте сіль до смаку.

Варіть кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Час приготування залежить від ступеня помелу крупи, прочитайте на пакуванні.

До готової каші додайте 1 ст. л. сметани. Я рекомендую використовувати нежирну сметану, щоб банош не був надто важким. Перемішайте кашу зі сметаною до однорідності.

Подаючи на стіл, перекладіть шар каші, потім додайте шар тертого твердого сиру (50 г). Використовуйте будь-який сир, але, якщо візьмете такий, який тягнеться під час розплавлення, буде ще смачніше.

Зверху на сир викладайте в тарілку ще один шар каші, тож сир розплавиться. На кашу викладіть гриби.

Потім викладіть трохи маринованої цибулі, це надасть баношу смаку свіжості. Поперчіть до смаку і відразу подавайте на стіл, поки банош гарячий. Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали