Готуємо смачний дієтичний кіш із грибами та шпинатом

Покроковий рецепт від дієтологині

Якщо ви дуже любите випічку, але переживаєте за свою фігуру, ми знаємо рецепт, який вам точно підійде і за першим і другим пунктом. Дієтологиня Світлана Фус розповіла, як приготувати кіш з грибами та шпинатом, калорійність якого становить 200 ккал на 100 г. Терміново записуємо та пробуємо:

Інгредієнти:

пшеничне цілозернове борошно — 200 г

кремоподібний сир — 200 мл

холодне вершкове масло — 50 г

сіль — 0,5 ч. л.

перець чорний мелений — 0,3 ч. л.

молоко — 1-2 ст. л.

сода — 0,5 ч. л.

Начинка:

шампіньйони — 200 г

вершкове масло — 3 ст. л.

цибуля ріпчаста — 1 шт.⠀

шпинат свіжий — 300 г

сир моцарела — 150 г

яйця — 2 шт.⠀

молоко — 150 мл

сіль, перець, мускатний горіх — до смаку

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці змішати борошно з содою, сіллю та перцем. Додати олію і кінчиками пальців розтерти до крихітного стану. Додати сир і молоко, замісити тісто (довго не вимішувати) і сформувати з тіста кулю.

2. На посипаному борошном робочої поверхні розкачати тісто. Викласти тісто в змащену маслом круглу форму, покривши дно і стінки форми. Поставити форму з тестом на 20 хвилин у холодильник.

3. Нагріти на середньому вогні сковорідку з вершковим маслом. Додати цибулю і рятувати протягом 1-2 хвилин. ⠀

4. Додати до цибулі нарізані пластинками гриби та, періодично перемішуючи, потримати на вогні, доки рідина з грибів повністю не випарується (6-8 хвилин). Додати шпинат, і перемішавши кілька разів, продовжувати готувати. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх, перемішати та зняти з вогню.

5. Вийняти з холодильника форму з тістом. Викласти начинку зі шпинату та грибів і посипати сиром.⠀

6. У невеликій мисці збити яйця з молоком і залити пиріг отриманою сумішшю. Поставити в нагріту до 190-200°C духовку і випікати протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити кіш протягом 10 хвилин перед нарізкою.


Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали