Готуємо шоколадне печиво з мигдалем за американським рецептом

Модний та дивовижно смачний десерт

Євген Клопотенко запевняє, що це печиво не схоже на звичне сухе, бо всередині воно залишається трохи м`яким, наче ніжний шоколадний кекс. Шеф-кухар обіцяє, що цей рецепт, яким він поділився на своєму сайті, оцінять і дорослі, і діти. Головне, про що ви маєте пам`ятати: усі без винятку попросять добавки. Приготуємо цей модний десерт і перевіримо!

Інгредієнти для шоколадного печива:

2 яйця

150 г цукру

1 ч. л. ванільного цукру

½ ч. л. розпушувача

200 г борошна

3 ст. л. натурального какао-порошку

30-50 г мигдалю

1 щіпка солі

100 г вершкового масла

Шоколадне печиво з мигдалем: покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 190 градусів. З`єднайте в мисці 100 г розм`якшеного вершкового масла, 150 г цукру, дрібку солі, ½ ч. л. розпушувача та 1 ч. л. ванільного цукру. Розітріть масу вінчиком, поки масло повністю не змішається з цукром.

Додайте в миску 2 яйця і збийте вінчиком до отримання однорідного стану. За консистенцією маса має нагадувати рідкий однорідний крем.

В іншій мисці змішайте 160 г борошна і 3 ст. л. какао-порошку. Найзручніше це робити сухим вінчиком. У принципі, ви можете ввести борошно і какао в яєчну суміш окремо, але, якщо змішати їх заздалегідь, вам не доведеться потім довго вимішувати тісто до однорідного стану.

Додайте суміш борошна і какао в миску з яєчною сумішшю, періодично помішуючи її. Розмішайте до отримання однорідної консистенції.

Мигдальний горіх подрібніть за допомогою ножа. За вашим бажанням ви можете зробити більшу або дрібнішу мигдалеву крихту. Особисто мені подобається, коли горіхи більші.

Додайте подрібнений мигдаль у миску з тістом і добре перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися в ньому. Якщо тісто здасться вам трохи рідким, не додавайте більше борошна, а просто поставте його в холодильник на 30 хвилин. Так вам буде легше ліпити печиво і воно вийде дуже ніжним.

Сформуйте з тіста печиво круглої форми. Розмір печива може бути будь-яким. Єдине, про що вам слід пам`ятати, — це те, що невелике печиво спечеться швидше, ніж велике. Тому час приготування може змінитися. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку на 10-15 хвилин.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали