«Хочеться в Мексику, але немає можливості відвідати цю дивовижну країну? Не проблема, я розповім вам, як зробити Мексику у себе вдома», — обіцяє Євген Клопотенко.
Як приготувати мексиканський буріто з сальсою гуакамоле
Для начинки:
200 г курки (філе)
100 г квасолі консервованої або вареної
100 консервованої кукурудзи
1 болгарський перець
1 кримська цибуля
1 перець чилі
паприка (дрібка)
2-3 шт. кукурудзяних коржиків
сіль (до смаку)
перець (до смаку)
50 г сиру (твердого)
100 г сметани 20%
Для гуакамоле:
1 авокадо
1 лайм
1 пучок кінзи
2 зубчики часнику
Мексиканський буріто з сальсою гуакамоле: покроковий рецепт
Цибулю, болгарський перець, курку нарізаємо соломкою — це дуже важливо. Обсмажуємо на сковороді цибулю, болгарський перець і курку. Смажимо поки м`ясо не буде готове. Під кінець додаємо кукурудзу, квасолю, перець чилі, паприку, сіль. Смажимо кілька хвилин.
Робимо сальсу гуакамоле. Для цього чистимо авокадо і в мисці розминаємо м`якуш виделкою. Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, червоний перець, сік половини лайма і збиваємо блендером в однорідну масу.
Підсмажуємо на сковороді коржик. Змащуємо соусом гуакамоле, посипаємо тертим сиром, викладаємо обсмажену курку з овочами та звертаємо в рол. Їмо, постійно занурюючи в сметану.