Важко собі уявити смачніший і простий у приготуванні сніданок, ніж омлет. А щоб урізноманітнити свій звичний раціон, пропонуємо вам приготувати омлет не звичайний, а королівський. Оригінальний сніданок дуже популярний у Німеччині, хоча сам він родом з Австрії. На його приготування ви витратите не більше ніж пів години. Зате вийде смачна, пишна та м`яка страва!
Інгредієнти для королівського омлету
Яйце — 2 шт.
Ванілін — 0,5 ч. л.
Цукор — 1 ст. л.
Молоко — 4 ст. л.
Яблуко — 1 шт.
Цукрова пудра — 1 ст. л.
Борошно — 2 ст. л.
Масло вершкове — 2 ч. л.
Спосіб приготування королівського омлету
Відокремлюємо білок від жовтка. Збиваємо білки з однією столовою ложкою цукру в міцну піну.
Жовтки змішуємо з ванільним цукром, борошном і додаємо молоко. Все ретельно розмішуємо без грудочок та з`єднуємо зі збитими білками. Акуратно перемішуємо.
Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину та розрізаємо на чотири половинки, а половинки нарізаємо тонкими скибочками. Змащуємо сковороду вершковим маслом.
Викладаємо рівномірно масу і зверху скибочки яблук, також додаємо розпарені родзинки (за бажанням).
Закриваємо кришкою і на середньому вогні засмажуємо млинець до золотистого кольору, потім перевертаємо і смажимо до готовності.
За хвилину до готовності лопатками розриваємо млинець на шматочки.
Королівський омлет краще подавати гарячим і з цукровою пудрою. Смачного!