Готуємо кальмара на грилі з лимоном

Простий рецепт на сковороді

«Дуже часто мене запитують, як приготувати кальмара. І ось я хочу поділитися найпростішим способом — кальмар на грилі з лимоном. Вам нічого не потрібно вигадувати та запам’ятовувати складні інгредієнти. Просто підсмажте кальмара та полийте його лимоном. Виходить ідеально!» — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати кальмара на грилі

Складові:

2 тушки кальмара (заморожені)

2 лимони

1 ст. л. оливкової олії

сіль та перець до смаку

Кальмар на грилі з лимоном: покроковий рецепт

Кальмарів розморозьте, очистьте від нутрощів і хорд, обдайте окропом, а потім одразу перекладіть у крижану воду. Видаліть тонку шкіру.

Розігрійте сковорідку гриль або звичайну сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії та четвертинками лимона. Обсмажуйте кальмарів з кожного боку 4-5 хвилин до готовності.

Під час подачі полийте кальмарові тушки соком лимона, посоліть і поперчіть до смаку. Ідеальним доповненням до смаженого кальмара стане соус тартар чи грибіш.


Реклама

Популярні матеріали

Анастасія Савка й Олексій Левченко про знайомство, кохання на...


Світлана Легка та Сергій Борисов про знайомство, кохання на...


Куди піти у квітні: виставки, концерти та інші події, варті уваги...


Читайте також
Популярні матеріали