«Дуже часто мене запитують, як приготувати кальмара. І ось я хочу поділитися найпростішим способом — кальмар на грилі з лимоном. Вам нічого не потрібно вигадувати та запам’ятовувати складні інгредієнти. Просто підсмажте кальмара та полийте його лимоном. Виходить ідеально!» — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати кальмара на грилі
Складові:
2 тушки кальмара (заморожені)
2 лимони
1 ст. л. оливкової олії
сіль та перець до смаку
Кальмар на грилі з лимоном: покроковий рецепт
Кальмарів розморозьте, очистьте від нутрощів і хорд, обдайте окропом, а потім одразу перекладіть у крижану воду. Видаліть тонку шкіру.
Розігрійте сковорідку гриль або звичайну сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії та четвертинками лимона. Обсмажуйте кальмарів з кожного боку 4-5 хвилин до готовності.
Під час подачі полийте кальмарові тушки соком лимона, посоліть і поперчіть до смаку. Ідеальним доповненням до смаженого кальмара стане соус тартар чи грибіш.