Готуємо кальмара на грилі з лимоном

Простий рецепт на сковороді

«Дуже часто мене запитують, як приготувати кальмара. І ось я хочу поділитися найпростішим способом — кальмар на грилі з лимоном. Вам нічого не потрібно вигадувати та запам’ятовувати складні інгредієнти. Просто підсмажте кальмара та полийте його лимоном. Виходить ідеально!» — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати кальмара на грилі

Складові:

2 тушки кальмара (заморожені)

2 лимони

1 ст. л. оливкової олії

сіль та перець до смаку

Кальмар на грилі з лимоном: покроковий рецепт

Кальмарів розморозьте, очистьте від нутрощів і хорд, обдайте окропом, а потім одразу перекладіть у крижану воду. Видаліть тонку шкіру.

Розігрійте сковорідку гриль або звичайну сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії та четвертинками лимона. Обсмажуйте кальмарів з кожного боку 4-5 хвилин до готовності.

Під час подачі полийте кальмарові тушки соком лимона, посоліть і поперчіть до смаку. Ідеальним доповненням до смаженого кальмара стане соус тартар чи грибіш.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали