Гаспачо — традиційна страва та символ андалуської кухні. Це легкий холодний суп червоного відтінку з перетертих у пюре свіжих овочів. Сьогодні ми приготуємо його нашвидкуруч, лише за 20 хвилин.
Інгредієнти для гаспачо:
1 кг помідорів
2 зубчики молодого часнику
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. винного оцту
4 щіпки мускатного горіха
сіль та перець до смаку
Спосіб приготування гаспачо:
Помідори опустіть в киплячу воду на 10 секунд, потім обдайте холодною водою, почистьте від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння.
Подрібніть м`якоту і збийте в блендері з олією, оцтом, мускатним горіхом, сіллю та перцем.
Видавіть сік із часнику, додайте в томатну суміш, збивайте 2 хв на великій швидкості. Заберіть у прохолодне місце. Прикрасьте свіжим листям базиліка і подавайте. Смачного!