Готуємо імбирних чоловічків до Різдва

Простий рецепт класичного святкового десерту

Мініатюрні фігурні імбирні пряники, у процесі приготування яких весь дім пахне імбиром та вершковим маслом, — класика новорічного меню. Сьогодні готуємо імбирних чоловічків до Різдва за максимально простим рецептом.

Інгредієнти:

Борошно пшеничне — 350 г

Масло вершкове несолоне (розм’якшене) — 100 г

Яйця курячі — 1 шт.

Цукор — 150 г

Мед — 4 ст. л.

Імбир (мелений) — 1 ч. л.

Розпушувач – 1 ч. л.

Сіль — 1 щіпка

Спосіб приготування імбирних пряників

Просійте борошно. Додайте сіль, розпушувач та імбир.

Нарізане шматочками масло викладіть у центр гірки борошна і перемішайте все кінчиками пальців. У центрі гірки зробіть заглиблення.

Підігрійте мед. Збийте яйце, додайте мед і ще раз збийте. Додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте. Влийте отриману суміш у заглиблення в гірці борошна і перемішайте до однорідної маси.

Вимішуйте тісто протягом 3 хвилин, воно має бути гладким і легко відокремлюватися від пальців. Загорніть тісто в харчову плівку та приберіть у холодильник на 1 годину. Духовку нагрійте до 180 °С.

Розкачайте тісто завтовшки 5 мм на присипаній борошном поверхні. Виріжте 18 чоловічків. Викладіть їх на деко з антипригарним покриттям. Випікайте протягом 15 хв.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали