«Галушки — найтиповіша українська їжа. З юшкою або без, зі сметаною, з прісного тіста — вони якось враз піднімають настрій! Що у нас сьогодні? Галушки? Фаршировані галушки! Від таких узагалі гріх відмовлятися. Тим паче якщо це галушки за моїм рецептом», — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати фаршировані галушки
Інгредієнти:
200 г борошна
50 мл молока
2 яйця (або 2 жовтки)
100 г фаршу (мікс свинини та яловичини)
100 г кисломолочного сиру
20 г вершкового масла
1 цибулина
зелень (петрушка та кріп) до смаку
мелений мускатний горіх до смаку
сіль та перець
Галушки фаршировані: покроковий рецепт
Готуємо тісто для галушок. З’єднуємо яйця, молоко, сіль і борошно. Замішуємо м’яке й еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо на 20 хвилин у холодильник.
Готуємо начинку для галушок. Фарш з’єднуємо із цибулею, подрібненою зеленню, солимо, перчимо, додаємо мелений мускатний горіх, добре вимішуємо. Сир солимо, додаємо подрібнену зелень, перемішуємо.
Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкачуємо. Розрізаємо тісто на смужки. Уздовж кожної смужки викладаємо начинку: м’ясну і сирну, верхню частину смужки залишаємо вільною.
Щедро посипаємо зверху подрібненою зеленню. Закриваємо начинку вільною смужкою тіста, щільно заліплюємо. Зайве тісто зрізаємо.
Розділяємо галушки: орієнтуючись на начинку, робимо поглиблення у кожній галушці. Розрізаємо галушки і заліплюємо їх. Залежно від начинки галушки можна робити різної форми, що допоможе розрізнити їх, коли вони будуть готові.
Ставимо воду на вогонь. Коли вода закипить, кладемо в неї галушки і варимо 4 хвилини.
Готуємо соус. На пательню з олією викладаємо подрібнену зелень, додаємо 2 ополоники юшки, в якій готувалися галушки. Кладемо шматочок вершкового масла, викладаємо на сковороду відварені галушки. Залишаємо галушки в соусі на 2 хвилини.
Готові галушки перекладаємо в миску, зверху посипаємо сиром.