Готуємо фаршировані галушки: покроковий рецепт

Страва, яку обожнюють в Україні

«Галушки — найтиповіша українська їжа. З юшкою або без, зі сметаною, з прісного тіста — вони якось враз піднімають настрій! Що у нас сьогодні? Галушки? Фаршировані галушки! Від таких узагалі гріх відмовлятися. Тим паче якщо це галушки за моїм рецептом», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати фаршировані галушки

Інгредієнти: 

200 г борошна

50 мл молока

2 яйця (або 2 жовтки)

100 г фаршу (мікс свинини та яловичини)

100 г кисломолочного сиру

20 г вершкового масла

1 цибулина

зелень (петрушка та кріп) до смаку

мелений мускатний горіх до смаку

сіль та перець

Галушки фаршировані: покроковий рецепт

Готуємо тісто для галушок. З’єднуємо яйця, молоко, сіль і борошно. Замішуємо м’яке й еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо на 20 хвилин у холодильник.

Готуємо начинку для галушок. Фарш з’єднуємо із цибулею, подрібненою зеленню, солимо, перчимо, додаємо мелений мускатний горіх, добре вимішуємо. Сир солимо, додаємо подрібнену зелень, перемішуємо.

Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкачуємо. Розрізаємо тісто на смужки. Уздовж кожної смужки викладаємо начинку: м’ясну і сирну, верхню частину смужки залишаємо вільною.

Щедро посипаємо зверху подрібненою зеленню. Закриваємо начинку вільною смужкою тіста, щільно заліплюємо. Зайве тісто зрізаємо.

Розділяємо галушки: орієнтуючись на начинку, робимо поглиблення у кожній галушці. Розрізаємо галушки і заліплюємо їх. Залежно від начинки галушки можна робити різної форми, що допоможе розрізнити їх, коли вони будуть готові.

Ставимо воду на вогонь. Коли вода закипить, кладемо в неї галушки і варимо 4 хвилини.

Готуємо соус. На пательню з олією викладаємо подрібнену зелень, додаємо 2 ополоники юшки, в якій готувалися галушки. Кладемо шматочок вершкового масла, викладаємо на сковороду відварені галушки. Залишаємо галушки в соусі на 2 хвилини.

Готові галушки перекладаємо в миску, зверху посипаємо сиром.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали