«Рецептів вінегрету безліч. Я зустрічав варіанти з квасолею, свіжою та квашеною капустою і навіть рибою. А сьогодні я вирішив трішечки видозмінити рецепт класичного вінегрету. Я спробував об’єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м’яким козячим сиром. Вийшов просто божественний смак!» — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати вінегрет з козячим сиром
Інгредієнти:
2 буряки (середні)
2 морквини (невеликі)
2 солоні огірки (невеликі)
1/2 червоної цибулини
100 г козячого сиру (м’якого)
2-3 картоплини (середні)
3-4 ст. л. олії (ароматної)
3-4 гілочки петрушки
сіль і перець до смаку
Вінегрет з козячим сиром: покроковий рецепт
Буряк (2 шт.) добре помийте і відваріть до готовності. Але я раджу вам усе ж запекти його. Так смак буряка розкриється набагато краще, буде більш приємним і насиченим. Якщо вирішили запікати, то загорніть буряк у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Насипте в посуд для запікання товстий шар солі та зверху викладіть буряк у фользі, так буряк запечеться рівномірно. Запікайте буряк за температури 180 градусів 1-1,5 години залежно від його розміру.
Моркву (2 шт.) і картоплю (2-3 шт.) теж відваріть або запечіть до готовності. Якщо будете запікати овочі у фользі разом з буряком, то зверніть увагу, що картопля і морква готуються швидше, приблизно 30-40 хвилин. Тож їх потрібно буде дістати з духовки раніше, ніж буряк.
Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути, а потім наріжте великими кубиками. Намагайтеся зробити розмір кубиків приблизно однаковим, так смак страви буде більш збалансованим.
Солоні огірки (2 шт.) наріжте приблизно такими ж кубиками, як решту овочів. Червону цибулю (1/2 шт.) наріжте тонкими півкільцями.
Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної олії, посоліть і поперчіть до смаку і відправте в холодильник на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.
Під час подачі додайте до вінегрету м’який козячий сир (100 г) і подрібнене листя петрушки (3-4 гілочки). Замість козячого сиру можна використовувати бринзу або зовсім відмовитися від нього, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним. Виходить зовсім новий ніжний смак.