«Наш кулінарний словниковий запас потроху поповнюється новими словами. Мітболи — таке модне слово, замість якого ми зазвичай вживали слова «тюфтельки» або «фрикадельки». Насправді можна говорити по-різному, і ви не помилитеся, адже в різних кухнях світу ці кульки мають свою назву. Я пропоную приготувати м`ясні мітболи з додаванням чорносливу, а запанірувати у сухарях та петрушці. Це нехитрий рецепт, але виходить дуже смачно», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати мітболи з чорносливом у паніруванні
Інгредієнти:
500 г яловичини (фарш)
50 г панірувальних сухарів
1 яйце
пучок петрушки
оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)
200 г томатів чері
сіль, перець до смаку
Мітболи з чорносливом: покроковий рецепт
Духовку розігрійте до 180 градусів. Чорнослив вимийте і дрібно наріжте. Змішайте з яловичим фаршем, додайте сіль і перець.
Листя петрушки дрібно порубайте ножем. У невеликій мисці змішайте їх з панірувальними сухарями.
У невеликій мисці збийте яйце виделкою. З фаршу зробіть невеликі кульки (діаметр приблизно 4-5 см). Вмочіть кожну з них у яйце.
Потім обваляйте мітболи в суміші панірувальних сухарів і зелені. Обсмажте на сковороді з олією до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть у місткість для запікання та відправте в духовку на 10-15 хвилин.
На сковороді гриль обсмажте томати чері, доки вони не почнуть трохи пригоряти. Подавайте мітболи разом із томатами. Готувати — це просто!