Готуємо дуже смачні мітболи з чорносливом за 15 хвилин

Модна страва за простим рецептом

«Наш кулінарний словниковий запас потроху поповнюється новими словами. Мітболи — таке модне слово, замість якого ми зазвичай вживали слова «тюфтельки» або «фрикадельки». Насправді можна говорити по-різному, і ви не помилитеся, адже в різних кухнях світу ці кульки мають свою назву. Я пропоную приготувати м`ясні мітболи з додаванням чорносливу, а запанірувати у сухарях та петрушці. Це нехитрий рецепт, але виходить дуже смачно», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати мітболи з чорносливом у паніруванні

Інгредієнти:

500 г яловичини (фарш)

60 г чорносливу

50 г панірувальних сухарів

1 яйце

пучок петрушки

оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)

200 г томатів чері

сіль, перець до смаку

Мітболи з чорносливом: покроковий рецепт

Духовку розігрійте до 180 градусів. Чорнослив вимийте і дрібно наріжте. Змішайте з яловичим фаршем, додайте сіль і перець.

Листя петрушки дрібно порубайте ножем. У невеликій мисці змішайте їх з панірувальними сухарями.

У невеликій мисці збийте яйце виделкою. З фаршу зробіть невеликі кульки (діаметр приблизно 4-5 см). Вмочіть кожну з них у яйце.

Потім обваляйте мітболи в суміші панірувальних сухарів і зелені. Обсмажте на сковороді з олією до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть у місткість для запікання та відправте в духовку на 10-15 хвилин.

На сковороді гриль обсмажте томати чері, доки вони не почнуть трохи пригоряти. Подавайте мітболи разом із томатами. Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали