Чемпіон світу з кондитерського мистецтва MondialdesArtsSucrés та за сумісництвом головний шеф-кондитер готелю Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort постійно вигадує нові рецепти для гостей готелю та із задоволенням ділиться простими у приготуванні рецептами найсмачніших десертів. Сьогодні ми приготуємо банановий кекс за покроковою інструкцією.
Банановий кекс з медом та вершками: покроковий рецепт
Нам знадобиться:
• 3 банани
• 50 г меду
• 4 яйця
• 230 г цукру
• дрібка солі
• 130 г вершків
• 160 г борошна
• 4 г розпушувача
• 50 г вершкового масла
Банановий кекс: як приготувати
1. Банани нарізати кружальцями. Посмажити банани, додати мед і довести до карамелізації. Потім залишити охолонути.
2. У миску розбити яйця, додати цукор і сіль. Збивати міксером протягом 10 хвилин на середній швидкості.
3. Потім додати вершки, борошно, розпушувач та вершкове масло. Збити все на низькій швидкості. Додати банани та все перемішати. Змастити форму олією і посипати борошном. Викласти тісто у форму.
4. Випікати кекс протягом 5 хвилин за температури 190 градусів. Потім зменшити температуру до 165 градусів і випікати ще 35 хвилин. Залишити на 8 хвилин у духовці до отримання золотистої скоринки.