У вас катастрофічно мало часу, а смачненького все одно хочеться, але навіть на саму згадку про метушню з тістом і кремом руки опускаються? Не поспішайте відкладати в довгу скриньку бажання зайнятися випічкою, адже спекти бабусин повітряний, м`який тортик «Наполеон» так просто!
Для коржів:
1 ст. молока
5 ст. борошна
400 г маргарину
Для заварного крему:
3 яєчні жовтки
2,5 ст. цукру
250 г вершкового масла
1 ст. молока
0,5 ст. борошна
Спосіб приготування коржів:
1. Просіяти 5 склянок борошна. Додати маргарин кімнатної температури та порубати ножем в однорідну крихту.
2. Вливаючи 1 склянку молока, швидко замісити тісто. Воно виходить жирне, але не прилипає до рук та дошки.
3. Тісто розділити навпіл, а кожну частину — на 7 шматочків (тобто всього вийде 14 шматочків). Розкачати дуже тонко. Перекласти на чисте сухе деко, розправити.
4. Випікати за 200 градусів до золотистого кольору 5-7 хвилин. Важливо не перетримати. Знімати дуже обережно широким ножем, оскільки коржі дуже крихкі.
5. Обрізки розкидати на лист і запекти до світло-коричневого кольору. Коли обрізки охолонуть, розім`яти їх у велику крихту.
Спосіб приготування заварного крему:
1. 3 жовтки розтерти з 3 ст. л. цукру, всипати 3 ст. л. борошна. Перемішати. Розвести невеликою кількістю молока до кисільної маси.
2. Молоко, що залишилося (0,5 л), закип`ятити та влити в масу, помішуючи. Довести до кипіння. Остудити. Масло збити з 2 ст. цукру. По ложці додавати заварний крем і збивати на середній швидкості щоразу до гладкості.
3. Коржі промазати тонким шаром крему і скласти у стопку. Обрізки подрібнити та посипати зверху. Трохи крихт залишити.
4. Накрити дошкою та акуратно поставити зверху невеликий гніт (наприклад, чайник із водою). Так лишити на ніч. Вранці крем, що витік, розмазати з боків та обсипати крихтою. Смачного!