Сьогодні ми приготуємо чудовий осінній десерт — яблучний пиріг із ромом та медом. Він досить простий у приготуванні. Головне — суворо дотримуватись зазначених пропорцій.
Інгредієнти:
Яблука — 1 кг
Молоко — 100 мл
Масло вершкове — 50 г
Борошно пшеничне — 75 г
Розпушувач — 0,5 ч. л.
Мед — 100 г
Ванільний цукор — 1 пакетик
Яйця — 3 шт.
Ром — 2 ст. л.
Мигдаль, подрібнений на борошно — 1 ст. л.
Для змащування:
Олія вершкова — 1 кулька
Для сервірування:
Мед квітковий
Спосіб приготування яблучного пирога:
Прогрійте духовку до 210 °С. Змастіть вершковим маслом форму діаметром 22 см.
В окрему миску влийте молоко і додайте вершкове масло.
Просійте борошно та розпушувач над мискою. Зробіть у центрі поглиблення та додайте мед, ванільний цукор, яйця, молоко з вершковим маслом та ром. Вимісіть тісто.
Яблука розріжте на четвертинки, очистить та видаліть серцевину. Розріжте кожну четвертинку на три частини та додайте в тісто. Ретельно перемішайте. Перелийте тісто у форму, посипте мигдалем.
Запікайте протягом 30 хв. Вийміть із форми та полийте медом. Подавайте теплим. Смачного!