Дуже смачний тарт із лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт

Модний десерт від Кулінарної школи Євгена Чорнухи

Шматок свіжоспеченого кисло-солодкого тарта може стати ідеальним доповненням до вашого післяобіднього чаювання. Ми допоможемо приготувати справжній шедевр кулінарного мистецтва.

Для приготування тіста нам знадобиться:

• Масло вершкове 125 г

• Пудра цукрова 90 г

• Яйце 1 шт.

• Борошно 225 г

Для приготування меренги нам знадобиться:

• Білок 100 г

• Цукор 180 г + вода 50 г

• Ваніль, лимонна кислота (або фреш), цедра лимона

Спосіб приготування:

Почнемо з тіста. Блендером або кухонним комбайном збиваємо розм`якшене масло з цукровою пудрою 5-7 хвилин, додаємо яйця і збиваємо ще 1 хвилину — в обох випадках ніяких бризок навколо та ідеально збита маса на виході. Після цього додаємо борошно і перемішуємо не більше 30 секунд, загортаємо у плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Охолоджене тісто розкочуємо в пласт завтовшки 1 см і випікаємо при 170 градусах рівно 15 хвилин.

З цукру та води починаємо варити сироп. Коли його температура досягне 100 градусів, збиваємо білок блендером (з додаванням кислоти). Уварюємо сироп до 120 градусів, потім вливаємо його тонкою цівкою в білок, що збивається, додаємо ваніль і натерту цедру. Продовжуємо збивати, доки маса не охолоне.

Для курда желатин замочуємо у воді. На водяній бані збиваємо вінчиком суміш із цедри, соку, цукру та яєчних жовтків. Коли температура досягне 83 градуси, суміш стає пишною та ущільнюється. Додаємо желатин та знімаємо з вогню. Продовжуємо періодично перемішувати, поки маса трохи охолоне, а потім додаємо до неї розм`якшене вершкове масло.

Для подачі потрібно покласти на випечене тісто підготовлений курд, зверху відсадити меренгу, яку бажано обпалити за допомогою пальника для ніжної рум`яної скоринки на верхівці тарта.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


«Мій бекграунд — це основа, що дарує мені свободу». Інтерв’ю з...


Читайте також
Популярні матеріали