Шматок свіжоспеченого кисло-солодкого тарта може стати ідеальним доповненням до вашого післяобіднього чаювання. Ми допоможемо приготувати справжній шедевр кулінарного мистецтва.
Для приготування тіста нам знадобиться:
• Масло вершкове 125 г
• Пудра цукрова 90 г
• Яйце 1 шт.
• Борошно 225 г
Для приготування меренги нам знадобиться:
• Білок 100 г
• Цукор 180 г + вода 50 г
• Ваніль, лимонна кислота (або фреш), цедра лимона
Спосіб приготування:
Почнемо з тіста. Блендером або кухонним комбайном збиваємо розм`якшене масло з цукровою пудрою 5-7 хвилин, додаємо яйця і збиваємо ще 1 хвилину — в обох випадках ніяких бризок навколо та ідеально збита маса на виході. Після цього додаємо борошно і перемішуємо не більше 30 секунд, загортаємо у плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Охолоджене тісто розкочуємо в пласт завтовшки 1 см і випікаємо при 170 градусах рівно 15 хвилин.
З цукру та води починаємо варити сироп. Коли його температура досягне 100 градусів, збиваємо білок блендером (з додаванням кислоти). Уварюємо сироп до 120 градусів, потім вливаємо його тонкою цівкою в білок, що збивається, додаємо ваніль і натерту цедру. Продовжуємо збивати, доки маса не охолоне.
Для курда желатин замочуємо у воді. На водяній бані збиваємо вінчиком суміш із цедри, соку, цукру та яєчних жовтків. Коли температура досягне 83 градуси, суміш стає пишною та ущільнюється. Додаємо желатин та знімаємо з вогню. Продовжуємо періодично перемішувати, поки маса трохи охолоне, а потім додаємо до неї розм`якшене вершкове масло.
Для подачі потрібно покласти на випечене тісто підготовлений курд, зверху відсадити меренгу, яку бажано обпалити за допомогою пальника для ніжної рум`яної скоринки на верхівці тарта.