«Пропоную зберегти рецепт ніжного чізкейка Нью-Йорк з ароматним полуничним соусом», — радить колишня кухарка французького ресторану з трьома зірками Мішлен, а зараз авторка кулінарного сайту madamevorger.com та блогу в Instagram Анастасія Ворже.
Чізкейк часто асоціюється із чимось складним у виконанні, що забирає багато часу, а виходить через раз. Але дозвольте переконати вас — це не так. Рецепт, який я пропоную, дуже простий і не потребує ані водяної бані, ані інших ускладнень. Дотримуючись порад, зазначених нижче, ви маєте всі шанси стати королевою чізкейків! До того ж готувати чізкейк дуже просто та приємно.
Кілька важливих порад:
Щоб досягти тієї самої ніжної текстури чізкейку, потрібно взяти саме вершковий сир, а не звичайний.
Виймаємо всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, адже вони мають бути кімнатної температури.
Начинку змішуємо міксером, але ніжно, не додаючи зайве повітря, оскільки воно може стати причиною утворення тріщин.
У багатьох рецептах чізкейк печуть на водяній бані. Ми полегшимо собі життя і просто запечемо його в духовці. На кінцевий результат це не вплине! А головне — жодної мороки з фольгою та водою.
Раджу взяти форму зі знімним дном діаметром 20–23 см.
Полуничний соус не є обов’язковим елементом, але він додає приємний кислуватий присмак, який балансує смак. Ви можете приготувати соус з інших фруктів чи ягід в залежності від сезону.
Інгредієнти:
Основа:
· 230 г хрумкого печива
· 110 г вершкового масла
Сирна маса:
· 500 г вершкового сиру (типу Філадельфія)
· 125 г сметани
· 230 г цукру
· 2 ст. л. борошна
· цедра 1 лимона
· 3 яйця
· 1 ч. л. ванільного екстракту
Полуничний соус:
· сік 1/2 лимона
· 30 г цукру
· 1 ч. л. ванільного екстракту
Рецепт чізкейку:
Основа:
1. Духовку розігріваємо до 160°С чи до 140°С, якщо з вентиляцією.
2. Форму змащуємо вершковим маслом і встеляємо пергаментом дно та стінки форми. Важливо, щоб папір на дні був ширшого радіусу, аніж дно форми. Це допоможе вам перенести готовий чізкейк на блюдо для сервірування.
3. Печиво перемелюємо у блендері в дрібну крихту або кришимо руками. Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Змішуємо масло і крихти до консистенції «мокрого піску». Висипаємо крихти у форму та розподіляємо по дну. Беремо склянку і втрамбовуємо крихти, намагаючись створити борти по краях форми. Якщо не хочете морочитись з бортиками, можна зробити тільки дно.
Сирна маса та випікання:
1. У великій мисці міксером збиваємо вершковий сир протягом 30 секунд. Додаємо борошно і збиваємо ще 10 секунд. Докладаємо сметану, ваніль, цедру та цукор. Вимішуємо 15 секунд. По одному додаємо яйця та вмішуємо кожне по 5 секунд.
2. Виливаємо начинку у форму та випікаємо протягом 55 хвилин. Потім вимикаємо духовку і даємо чізкейку охолонути в духовці з ледь відкритими дверцятами. Це допоможе десерту уникнути температурний шок та опадання. Ставимо готовий чізкейк в холодильник до повного охолодження (в ідеалі залишити на ніч).
Полуничний соус та подача:
1. Одну половину загальної кількості полуниці ріжемо на шматочки, а другу (ту, що красивіша) — навпіл. У каструлю насипаємо цукор, вливаємо лимонний сік, додаємо ваніль та першу половину полуниці. Ставимо на середній вогонь і варимо 10 хвилин, поки ягода не перетвориться на джем. Аромат буде неперевершений! Знімаємо з вогню і додаємо половинки красивої полуниці, перемішуємо та залишаємо охолонути.
2. Перед подачею виймаємо чізкейк з холодильника. Знімаємо кільце та відклеюємо папір від бортів. Беремо за папір на дні і обережно переносимо чізкейк на блюдо. Прибираємо папір і прикрашаємо полуничним соусом. Кличемо до столу близьких для чаювання, хоча, можливо, до такого десерту захочеться налити щось цікавіше.
Чізкейк добре зберігається у холодильнику протягом 3 днів. А ще його можна заморозити! Він швидко розтане і перетвориться на сирне морозиво.Однак заморожувати раджу без полуничного соусу. Детальний відеорецепт цього десерту ви можете знайти серед збережених сторіз в моєму Instagram-акаунті. Смачного!