Дуже смачний цибулевий пиріг із сиром за маминим рецептом

Страва, яку люблять усі

«Щоб згадати смак дитинства, не потрібно нічого вигадувати та винаходити. Достатньо приготувати щось за маминим рецептом. У дитинстві цей цибулевий пиріг готувала мені мама, і тепер, коли мені хочеться згадати цей час, я завжди готую його. Він дуже простий та дуже смачний, тому я вирішив поділитися цим рецептом з вами. Не знаю, чи ваша мама готувала такий пиріг, але впевнений, що він стане однією з ваших улюблених страв», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати пиріг із сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

200 г вершкового масла (розм`якшеного)

6 ст. л. сметани

1/2 ч. л. розпушувача

1 яйце

350 г борошна (2 склянки)

1 щіпка солі

1 ч. л. цукру

1 яєчний жовток (для змащування тіста)

1 ст. л. молока (для змащування тіста)

Для начинки:

цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 4 шт.

4 яйця

300 г сиру (твердого, типу гауда)

1 ст. л. борошна

2 ст. л. соняшникової олії

сіль та перець до смаку

Цибулевий пиріг за маминим рецептом

Розітріть розм`якшене вершкове масло з борошном. Додайте сметану, розпушувач, яйце, сіль та цукор. Замісіть м`яке тісто. Якщо необхідно, додайте трохи борошна при вимішуванні тіста. Поставте тісто в холодильник на 30 хвилин.

Приготуйте начинку. Цибулю наріжте півкільцями, припустіть на сковороді з невеликою кількістю олії до прозорості та м`якості.

Твердий сир натріть на тертці, додайте 1 ст. л. борошна і перемішайте. Злегка остиглий лук додайте до сиру разом з яйцями та перемішайте. Якщо є необхідність, додайте сіль і перець за смаком.

Тісто, що відпочило, розділіть на дві частини. Першу розкачайте за розміром форми, щоб краї тіста звисали з бортів. Викладіть готову начинку. Розкачайте другу частину тіста і накрийте начинку. Защіпніть краї, що звисають, утворюючи закритий пиріг.

Наколіть верх пирога виделкою і змастіть сумішшю яєчного жовтка з 1 ст. л. молока. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин або до рум`яної скоринки.

Готувати — це просто!

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали