Наколюєш вилкою один, а він парує — дмухаєш, щоб остудити. Відкушуєш шматочок пухкого тіста, звідти струмком ллється солодкий вишневий сік — підхоплюєш язиком, аби ні краплі не впало на білу скатертину. Інакше бабуся засмутиться. Заплющуєш очі, а в роті вишні, літо, дитинство...
Вареники з вишнями — страва, яку ми гаряче любимо, але рідко готуємо. І дарма, тому що вареники з вишнями — наша національна гордість і незрівнянна насолода. Це мов старий добрий вініл, мов ще один спосіб сказати: «Я тебе люблю». Ділимось улюбленим рецептом брендшефа мережі ресторанів Rose Family Ігоря Крамаренка, за яким вареники виходять не лише смачними, але й дуже стильними, мов червоні коралі на дівочому строї.
Інгредієнти (на 1 кг вареників):
Для тіста:
Сода харчова — 2 г
Яйця — 3 шт.
Дрібка цукру та солі
Борошно пшеничне — 230 г
Вода або сік з вишні
Для начинки:
Вишня без кісточки — 800 г
Цукор — 170 г
Крохмаль кукурудзяний ( картопляний ) — 30-40 г
Приготування вареників:
1. Змішати борошно із цукром, сіллю і содою.
2. Додати яйця та воду (сік з вишень).
3. Вимісити тісто.
4. Накрити харчовою плівкою та дати постояти 20-30 хвилин.
5. Заморожені вишні без кісточок проварити із цукром.
6. Додати крохмаль та заварити. Дати охолонути.
7. Тісто розкачати завтовшки приблизно 0,5 см.
8. Покласти начинку та заліпити.
9. Варити на парі приблизно 10 хвилин. Час приготування залежить від розміру вареників.
10. Викласти в миску та змастити вершковим маслом.