Сьогодні готуємо смачні крученики з гречано-грибною начинкою за рецептом української food-блогерки Олени Сагун:
На 6 величеньких кручеників:
– 500-600 г м’яса. Найавтентичніше брати свинину (наприклад, корейку), але з курячим чи індичим філе також буде смачно (на фото крученики з індика)
– 3 ст. л. гречаної крупи
– 150 г печериць
– 1 невелика цибулина
– 1-2 лаврові листочки
– сіль, перець до смаку
Приготування:
Гречану крупу зваріть у підсоленій воді. Цибулю та гриби дрібно накришіть. На розігрітій на середньому вогні й политій олією пательні підсмажте цибулю до легкої золотавої скоринки, додайте гриби та смажте до готовності. Потім змішайте гриби з вареною гречкою, посоліть, додайте перцю до смаку. Також додайте 2-3 ст. л. води, щоб начинка не була сухою.
Наріжте м’ясо на пласкі шматки завтовшки приблизно 1 см. Кожен шматок відбийте, щоб став ще пласкішим, притрусіть сіллю та перцем. На кожен шматок покладіть столову ложку або трохи більше начинки. Згорніть м‘ясо рулетиком, зафіксуйте край та боки рулетика зубочистками, щоб начинка не випадала (можна обв’язувати ниткою).
Розігрійте пательню на сильному вогні, додайте олію. Обсмажте крученики з усіх боків до золотавої скоринки. Доки смажаться, розігрійте духовку до 200 градусів. Перекладіть підсмажені крученики у форму для запікання, налийте у форму воду, щоб вона доходила десь до середини рулетиків. У форму покладіть лавровий лист для аромату.
Щільно накрийте форму фольгою або кришкою. Поставте в духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність визначайте за м’якістю м`яса — зубочистка або виделка повинна проколювати його дуже легко.
Готові крученики вийміть з духовки. Подавайте гарячими.