«Сирники — один з улюблених десертів у багатьох. Я знаю це з огляду на кількість запитів і відгуків, які отримую від своїх підписників. Але сьогодні всім звичний рецепт сирників на сковороді я повторювати не буду. Цього разу ми приготуємо сирники в духовці. Не знаю, який із двох варіантів виходить смачнішим — це, напевно, справа особистих уподобань. Але якщо досі ви не їли сирники тільки тому, що їх потрібно було смажити на олії, то саме час починати їх готувати та насолоджуватися їхнім ніжним сирним смаком», — розповідає талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Рецепт дієтичних сирників
Інгредієнти для дієтичних сирників:
450-500 г сиру;
1 яйце;
50-80 г пшеничного борошна;
100 г цукру (4 ст. л.);
50-75 г родзинок (за бажанням);
10 г цукру ванільного (1 ч. л.);
1 щіпка солі
полуниця (на бажання) до смаку;
апельсинова цедра (на бажання) до смаку;
сметана (на бажання) до смаку.
Готуємо дієтичні сирники
1. Я рекомендую обирати досить сухий і однорідно-кремовий сир. Якщо у вас сир із великими шматками, то розімніть його виделкою. У місткість із сиром (450-500 г) додайте цукор (100 г), сіль (1 щіпка) і ванільний цукор (10 г). Потім додайте яйце (1 шт.) і перемішайте.
2. Додайте пшеничне борошно (50-80 г). Регулюйте кількість борошна, виходячи зі своїх уподобань і вологості сиру.
3. Дуже ретельно перемішайте сирну масу. Чим одноріднішою буде маса, тим ніжнішою вийде в результаті текстура сирників.
4. Вимісіть тісто і сформуйте сирники бажаного розміру. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 12-15 штук. Викладіть сирники на деко, застелене пергаментом.
5. Випікайте сирники в духовці в режимі конвекції за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Подавайте сирники ще теплими з розмороженою полуницею та цедрою апельсина, як роблю це я, або в класичному варіанті — зі сметаною. У будь-якому разі буде дуже смачно.