Ідея для сніданку: готуємо смачний круасан по-французьки з беконом і соусом песто

Не дуже дієтично, але дуже смачно!

Що це за круасан по-французьки, запитаєте ви? Адже круасан сам по собі французький, як же так? Шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті детально пояснює.

«Просто я пропоную приготувати його за принципом тосту по-французьки – з яйцем, молоком і обсмажити на сковорідці з вершковим маслом. А ще я пропоную додати до нього трохи обсмаженого бекону, кружечки свіжих томатів і соус песто з петрушки. Виходить не дуже дієтично, але зате море смаку вам гарантовано»

ЯК ПРИГОТУВАТИ КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: CКЛАДОВІ

Круасан 1 шт. 

Вершкове масло 10 г 

Яйце 1 шт. 

Молоко 150 мл 

Бекон 4 слайси

Петрушка 5 гілочок 

Сир Пармезан 30 г 

Часник 1 зубчик 

Волоський горіх 1 ст. л. 

Рослинна олія 50 мл 

Томат (великий) 1 шт. 

Сіль та перець за смаком 

КРУАСАН ПО-ФРАНЦУЗЬКИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Круасан розріжте вздовж на дві частини. Оскільки зазвичай круасани дуже ламкі та хрусткі, я рекомендую скористатися ножем-пилкою.

Змішайте 1 яйце зі 150 мл молока та трохи перемішайте виделкою. Посоліть і поперчіть за смаком.

Розігрійте сковороду на середньому вогні та розтопіть 10 г вершкового масла.

Умочіть буквально на секунду половинки круасана в суміш яйця з молоком. Якщо ви сильно намочите круасан, то він просто розвалиться на сковорідці.

Підрум`яньте половинки круасана на сковороді. Я обсмажував буквально по хвилині з кожної сторони.

Бекон (4 слайси) підрум`яньте на сухій сковороді без масла до золотавої скоринки. Перекладіть його на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

5 гілочок петрушки добре промийте та висушіть. Відокремте листя від стебел і порубайте ножем.

Приблизно 1 столову ложку волоських горіхів викладіть на обробну дошку і дрібно порубайте ножем.

Натріть на дрібній тертці 30 г пармезану. Ви також можете подрібнити його в блендері.

Усі інгредієнти для соусу перекладіть в ступку: петрушку, 1 зубчик часнику, волоські горіхи, натертий сир і 50 мл рослинної олії. Посоліть і поперчіть за смаком. Розітріть всі інгредієнти в ступці до отримання пасти. Для приготування цього соусу ви також можете використовувати блендер, але мені здається, що в ступці виходить смачніше.

Один великий томат помийте і наріжте половинками кружечків.

На рум`яні половинки круасана викладіть бекон, томат і полийте соусом песто.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали