«Ніжний заварний крем, який ми обожнюємо, просто створений для того, щоб поєднати його з хрусткими шарами тіста. Якщо викладати коржі тіста, а потім крем, а потім знову корж — вийде щось на кшталт мільфея чи наполеона. Все залежить від того, що ви хочете: хрустке тісто або м`яке. Який із цих варіантів ви не обрали б, у будь-якому випадку десерт із листкового тіста із заварним кремом припаде вам до смаку!» — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати десерт із листкового тіста із заварним кремом
Інгредієнти:
1 паковання листкового тіста
3 жовтки
100 г цукру
350 мл молока
1 ст. л. борошна
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. ванільного цукру
50 г мигдалю
50 г вершкового масла
50 г чорного шоколаду
Десерт із листкового тіста із заварним кремом: покроковий рецепт
Листкове тісто розморозьте і трохи розкачайте качалкою за розміром деко. Акуратно перенесіть на деко, застелене пергаментом, і запікайте в духовці за температури 220 градусів протягом 10-12 хвилин.
Для заварного крему змішайте в мисці 100 г цукру, 3 жовтки, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. ванільного цукру.
Улийте в сотейник 350 мл молока і доведіть до кипіння. Потім перелийте в миску з рештою інгредієнтів для крему і перемішайте до однорідності.
Поверніть суміш у сотейник, додайте 50 г вершкового масла і, не перестаючи помішувати вінчиком, доведіть крем до бажаної консистенції. Добре все перемішайте до повного поєднання та гладкості крему. Перекладіть заварний крем у миску і накрийте плівкою, щоб вона торкалася поверхні крему: так він не обвітриться. Поставте у прохолодне місце до повного остигання.
Готовому коржу дайте повністю охолонути. Потім поламайте його на великі шматочки.
Зберіть десерт у порційній тарілці. Викладайте шматочки коржа та поливайте їх заварним кремом.
Посипте десерт рубаним мигдалем (50 г) та шоколадом (50 г). Якщо подавати десерт відразу, то вийдуть хрусткі коржі. А якщо залишити на 2-3 години, то коржі трохи розмокнуть і просочаться, а десерт нагадає всіма улюблений торт «Наполеон».