Десерт до посту: готуємо шоколадний брауні

Швидкий і дуже смачний рецепт

Їжа повинна бути не лише смачною, а й різноманітною. Впоратись з таким завданням довгі сім тижнів Великого посту досить складно. Ми пропонуємо урізноманітнити пісне меню корисною та смачною випічкою. Будьте певні, рецепти настільки достойні, що ви з задоволенням готуватимете їх і після посту.

Шоколадне брауні

Важко уявити, як без масла, яєць та шоколаду можна приготувати смачне брауні. Але при наявності мінімуму інгредієнтів та фантазії цей десерт може бути вишуканим.

Взяти:

120 гр борошна: смак буде багатшим, якщо комбінувати різне борошно — звичайне, вівсяне, житнє, цільнозернове;

100‒150 гр цукру: якщо будете додавати будь-які солодкі інгредієнти (цукати, банани, мед), візьміть цукру менше;

50 мл олії;

150 мл води;

0,5 ч. л. порошку для випічки;

3 ст. л. какао.

постная выпечка кекс

Просіяти та змішати сухі інгредієнти, додати олію та воду. Це базовий рецепт. Далі можна експериментувати: цукати, карамелізовані яблука, горіхи, ізюм, вишні, в’ялена журавлина, грильяж, шматочки чорного шоколаду, червоний перець та навіть розмарин. Замість води додайте ананасовий сік. Посипте зверху арахісом — він апетитно підсмажиться в духовці.

Випікати при 180° 15‒20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

 

Автор: Софія Карпенко


Реклама

Популярні матеріали

Весняний гід: 25 виставок, які варто відвідати у Києві


Нова мова жіночності в колекції Miu Miu FW 2025/26


Що треба знати про свято 8 Березня: розвіюємо найпоширеніші...


Читайте також
Популярні матеріали