Сьогодні ділюся з вами рецептом невеличкого тортика на двох, в якому гармонійно поєднаються насичені шоколадні коржі та вишня, а родзинку додасть запашний апельсин та духмяна кориця.
Шоколадний торт з вишнею для всіх закоханих
Інгредієнти:
Коржі:
250г вершкового масла кімнатної Т;
150г цукру;
4 яйця;
250г темного шоколаду 70% ;
70г борошна;
Дрібка солі;
Вишні в апельсиновому сиропі:
200г вишень без кісточок;
100г цукру;
Цедра та сік апельсину;
Паличка кориці;
6г кукурудзяного крохмалю;
50г води;
Крем:
400г крем-сиру (буко, Філадельфія, можна і Маскарпоне)
50г цукрової пудри;
200г жирних вершків;
Спосіб приготування:
1. Масло збивати з цукром і сіллю протягом 3 хв, додати яйця, знову збити до повного об`єднання.
Похожие материалы:
2. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати до масла та знову збити. Додати борошно та замісити однорідне, блискуче тісто, що за консистенціює нагадує крем для торту.
3. 3 форми 16 см змастити маслом, на дно постелити пергамент. Розкласти ~ по 300г тіста в кожну форму та пекти при 160*С близько 30 хв.
4. Поки печуться коржі, підготуємо вишні. Додаємо до вишень сік та цедру одного апельсину, цукор, паличку кориці та крохмаль, розведений в холодній воді. Поставити на повільний вогонь та довести до кипіння. Проварити протягом 2-3 хв та залишити охолоджуватися.
5. Коли коржі та вишні повністю охолонули, можна збирати торт. Холодний крем сир збити з цукровою пудрою та вершками на середній швидкості міксера до загустіння. З вінчика крем не має стікати, а щільно триматися. Крем викласти в кондитерський мішок з круглою насадкою.
Похожие материалы:
6. Викласти на посуду перший шоколадний корж. Зробити високий бортик з крему та трошки викласти всередину. В "кільце" з крему викласти половину вишень. Накрити обережно другим коржиком, дуже легенько притиснувши. Повторити знову та накрити останній шоколадним коржем.
7. Обмастити рештою крему торт ззовні. Поставити готовий торт в холодильник на декілька годин, щоб схопився.
8. Прикрасити за бажанням та з`їсти з тим, кого любиш:).
Смачного!