Цільнозернові галети з абрикосами та малиною: елементарний рецепт

Десерт, який сподобається всім

«Рецепт цілозернових галетів з`явився в моєму друкованому блозі одним із перших. Цей вид healthy-солодкості мав успіх, тому на одному рецепті я не зупинилася і продовжила ділитися з вами різними варіантами галет — і солодких, і несолодких. Нещодавно подумала, що з абрикосами я ще жодного разу свої знамениті галети не пекла. Окрім абрикосів для начинки я взяла малину та горіхи», — розповідає українська food-блогерка Олена Сагун.

Важливий момент: при випіканні абрикоси стають кислішими. Зазвичай, у рецептах галет цукру я використовую зовсім мало. Але якщо захочете, то для абрикосових галетів можете взяти цукру більше. А можна полити готові галети медом або щедро посипати цукровою пудрою. Вибір за вами.

На 4 галети діаметром 12-13 см або на 1 велику галету діаметром близько 27-30 см:

Тісто:

– 250 г цільнозернового борошна

– 70 г рафінованої олії (приблизно 11 ст. л.)

– 100 г гарячої води (приблизно 110 мл)

– 1 ст. л. цукру + 1 пакетик (10 г) ванільного цукру (або можна взяти 2 ст. л. цукру)

– 1/2 ч. л. розпушувача

– дрібка солі

Горіховий прошарок:

– 40-50 г подрібненого в крихту мигдалю або кеш`ю

– 1 ст. л. цукру

– 1 ст. л. будь-якого крохмалю

Начинка:

– приблизно 600 г абрикосів

– пара жмень малини

– 1-2 ст. л. цукру для посипання начинки

– за бажанням мигдальні пластівці та цукрова пудра для прикраси

Готуємо галету:

У глибоку миску насипаємо борошно, цукор, розпушувач, сіль. Перемішуємо ложкою. Вливаємо олію та воду, замішуємо тісто. Я спочатку змішую компоненти ложкою, потім вимішую рукою протягом хвилини. Тісто виходить щільним, гладким і не липне до рук. Скочуємо тісто в кулю, обгортаємо плівкою і відставляємо у бік хвилин на 10-15.

У цей час розігріваємо духовку до 180 градусів та робимо начинку.

Подрібнені горіхи змішуємо з цукром та крохмалем. Абрикоси ріжемо часточками товщиною близько 1 см.

Стеля на стіл папір для випічки, на ньому розкачуватимемо тісто. Якщо робимо 4 маленькі галети, ділимо тісто на 4 частини, кожну скочуємо в кулю, кладемо кулі на папір для випічки, залишаючи місце між ними, потім за допомогою качалки або рук перетворюємо їх на коржики діаметром 15 см. Якщо робимо велику галету, то просто розкочуємо її на папері для випічки у великий пласт діаметром близько 33 см. Товщина тіста буде близько 0,5 см.

Перекладаємо папір з коржами тіста на лист. Викладаємо на тісто начинку. Відступивши від країв галет приблизно на 3 см, спочатку розподіляємо рівномірним шаром мікс горіхово-цукровий, потім поверх нього розкладаємо нарізані абрикоси. Загортаємо краї галет. Посипаємо цукром та мигдальними пластівцями. Малину можете покласти на галети відразу, але я кладу за 10 хвилин до готовності, щоб ягоди не скривилися при випіканні.

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали