Чому вам варто спробувати нове меню від Ксенії Амбер у ресторані BEEF

Незабутній гастрономічний досвід в улюбленому столичному закладі 

Теплі промені першого весняного сонця, кілька крапель улюбленого аромату, зустрічі з подругами та звичайно ж, смачна їжа — прості речі, які здатні зробити нас щасливішими за лічені хвилини. Ось чому, коли тривога і втома стали постійними супутниками, ми з колегами вирішили вирушити на шефську вечерю в ресторан BEEF. Попри те, що цей заклад розташований у самому серці Києва, він досить відокремлений і сприяє душевним бесідам.

До того ж нещодавно шефом ресторану вперше стала жінка, і ми просто не могли пропустити таку подію. Талановита Ксенія Амбер — одеситка з єврейської сім`ї, тож не дивно, що всі страви вона переосмислює і додає їм особливого колориту. У своїх стравах вона використовує fine-dining техніки та дотримується принципу zero waste. Останні два роки Ксенія очолювала slow food ресторан Ermitage Maison d’Hotes у Швейцарській Рів`єрі. 

BEEF було відкрито у 2010 році, і ресторан тричі отримував премію СІЛЬ в номінації «Найкращий м`ясний ресторан України» (Національна ресторанна премія СІЛЬ 2013, 2016, 2019 років), також ресторан має 2 келихи премії Wine Spectator. 

За рейтингом World Best Steak Restaurants посів 76 місце у світі 2022 року та 86 місце у світі 2023 роках. 

Основний продукт ресторану — мʼясо. З 2024 року команда ресторану розвиває власний продукт Ukrainian BEEF Selection — організувавши ланцюг виробництва стейків в Україні та контроль усіх етапів виробництва мʼяса. Головна ціль на 2024 рік в BEEF — вивести український яловичий стейк на рівень світових стандартів якості, смаку та створити найкращу колекцію стейків. 

Ксенія розробила для гостей ресторану нове меню, — природно, що ми хотіли продегустувати позиції саме з цього списку. Колеги сміялися, що перед цією вечерею нам сміливо можна не їсти кілька поспіль, і це насправді було не так уже й далеко від істини.

Спочатку нам подали дошку спеціалітетів BEEF: зелений хумус, бабагануш, лабне, паштет з курячої печінки, піклз, оливки в дуці, прошуто з качки, ростбіф, підкопчена копа. Все закуски — просто дивовижно смачні!

Одразу після них офіціанти поставили перед нами тартар pomme pavé, в який додають анчоуси, каперси, шалот, перепелині жовтки та соус гірчичний айолі. На вибір гостя тартар тут готують з української або американської яловичини.

Як тільки ми завершили з тартаром, нас вже були готові дивувати знову — томатним італо-американським супом чопіно на основі рибного бульйону. До супу обов’язково додають лосось, креветку, мідії та кальмар та подають з грильованою чіабатою та скибочкою лайма. Аромат просто дивовижний, а смак викликає щасливу посмішку.

На цьому королівська вечеря не закінчилася: далі був стейк з лосося. Лосось обсмажують до хрусткої скоринки та подають з молодими овочами з кокосовим соусом карі та червоною ікрою.

На завершення подали яловичий язик на грилі. Він чудово поєднується зі спаржею та картоплею, йогуртовим соусом з хріном та соусом чімічурі. 

Десерт здивував не менше: шеф-кухар створює просто неймовірне морозиво з бородинського хліба. Звучить досить дивно, проте коли вершковий смак морозива віртуозно доповнюється хрусткими крихтами чорного хліба, все, на що ви здатні — це замовити ще одну кульку десерту. 

Як каже мій коханий: «Коли смачно, завжди красиво», і це точно про нове меню Ксенії Амбер! Всі страви не тільки божественно смачні, а й дуже естетські — зовсім як картинки в Pinterest. Тому після гурманської вечері в ресторані BEEF з подругами, батьками або коханою людиною ви повернетеся задоволеними не тільки незабутнім гастрономічним досвідом, а також оновленим контентом для соцмереж.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали