Булочки з лохиною та маскарпоне: простий рецепт

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

Сьогодні ми приготуємо булочки із сезонними ягодами. Цей простий десерт сподобається всім, а на приготування піде мінімум часу.

«Булочки з чорницею/лохиною та маскарпоне — це дуже смачно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

350 г борошна

150 г маскарпоне

2 жовтки

50 г цукру

250 мл молока

11 г сухих дріжджів

50 г вершкового масла

250 г лохини або чорниці

50 г цукрової пудри

Для просочення:

100 г маскарпоне

50 г вершкового масла

50 г цукрової пудри

Готуємо булочки:

Починаємо з тіста. Робимо опару.

У тепле молоко всипаємо дріжджі, 1 ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Все перемішуємо та ставимо на 15 хвилин у тепле місце. Опара готова.

Далі замішуємо тісто. В опару додаємо жовтки, збиті з цукром, решту борошна та розтоплену олію. Вимішуємо тісто хвилин 5. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 30-40 хвилин, поки воно не збільшиться у 2-3 рази.

Готове тісто розгортаємо качалкою в товщину 1 см. Змащуємо маскарпоне, розподіляємо лохину по маскарпоне, присипаємо цукровою пудрою і згортаємо в рулет. Рулет нарізаємо шматочками по 5 см завтовшки та викладаємо у форму для випікання. Я не змащувала олією і не присипала борошном, просто виклала вироби на пергамент.

Накриваємо булочки серветкою і даємо тесту трохи підійти — це час, поки розігрівається духовка. Випікаємо булочки 35-40 хвилин при 180°С.

Поки булочки випікаються, робимо просочення/заливку. Змішуємо маскарпоне, вершкове масло та цукрову пудру в однорідний крем.

Готові булочки ще гарячими змащуємо кремом і даємо просочитися 15 хвилин. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали