Сьогодні ми приготуємо булочки із сезонними ягодами. Цей простий десерт сподобається всім, а на приготування піде мінімум часу.
«Булочки з чорницею/лохиною та маскарпоне — це дуже смачно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.
Нам знадобиться:
350 г борошна
150 г маскарпоне
2 жовтки
50 г цукру
250 мл молока
11 г сухих дріжджів
50 г вершкового масла
250 г лохини або чорниці
50 г цукрової пудри
Для просочення:
100 г маскарпоне
50 г вершкового масла
50 г цукрової пудри
Готуємо булочки:
Починаємо з тіста. Робимо опару.
У тепле молоко всипаємо дріжджі, 1 ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Все перемішуємо та ставимо на 15 хвилин у тепле місце. Опара готова.
Далі замішуємо тісто. В опару додаємо жовтки, збиті з цукром, решту борошна та розтоплену олію. Вимішуємо тісто хвилин 5. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 30-40 хвилин, поки воно не збільшиться у 2-3 рази.
Готове тісто розгортаємо качалкою в товщину 1 см. Змащуємо маскарпоне, розподіляємо лохину по маскарпоне, присипаємо цукровою пудрою і згортаємо в рулет. Рулет нарізаємо шматочками по 5 см завтовшки та викладаємо у форму для випікання. Я не змащувала олією і не присипала борошном, просто виклала вироби на пергамент.
Накриваємо булочки серветкою і даємо тесту трохи підійти — це час, поки розігрівається духовка. Випікаємо булочки 35-40 хвилин при 180°С.
Поки булочки випікаються, робимо просочення/заливку. Змішуємо маскарпоне, вершкове масло та цукрову пудру в однорідний крем.
Готові булочки ще гарячими змащуємо кремом і даємо просочитися 15 хвилин. Смачного!