Булочки з лохиною та маскарпоне: простий рецепт

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

Сьогодні ми приготуємо булочки із сезонними ягодами. Цей простий десерт сподобається всім, а на приготування піде мінімум часу.

«Булочки з чорницею/лохиною та маскарпоне — це дуже смачно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

350 г борошна

150 г маскарпоне

2 жовтки

50 г цукру

250 мл молока

11 г сухих дріжджів

50 г вершкового масла

250 г лохини або чорниці

50 г цукрової пудри

Для просочення:

100 г маскарпоне

50 г вершкового масла

50 г цукрової пудри

Готуємо булочки:

Починаємо з тіста. Робимо опару.

У тепле молоко всипаємо дріжджі, 1 ложку цукру та 2 ст. ложки борошна. Все перемішуємо та ставимо на 15 хвилин у тепле місце. Опара готова.

Далі замішуємо тісто. В опару додаємо жовтки, збиті з цукром, решту борошна та розтоплену олію. Вимішуємо тісто хвилин 5. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 30-40 хвилин, поки воно не збільшиться у 2-3 рази.

Готове тісто розгортаємо качалкою в товщину 1 см. Змащуємо маскарпоне, розподіляємо лохину по маскарпоне, присипаємо цукровою пудрою і згортаємо в рулет. Рулет нарізаємо шматочками по 5 см завтовшки та викладаємо у форму для випікання. Я не змащувала олією і не присипала борошном, просто виклала вироби на пергамент.

Накриваємо булочки серветкою і даємо тесту трохи підійти — це час, поки розігрівається духовка. Випікаємо булочки 35-40 хвилин при 180°С.

Поки булочки випікаються, робимо просочення/заливку. Змішуємо маскарпоне, вершкове масло та цукрову пудру в однорідний крем.

Готові булочки ще гарячими змащуємо кремом і даємо просочитися 15 хвилин. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали