Брауні з вишнями та маком: незвичний рецепт американського десерту

Знаменитий шоколадний пиріг з українськими акцентами

«Хрумкий зовні та тягучий всередині, брауні просто створений для того, щоб завоювати світ. Так і склалося: десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу. Традиційно брауні готують великим шматком, а потім розрізають на однакові порційні квадрати. Але тепер можна зустріти й інші форми його подачі, як-от у вигляді кексу, торта чи тістечка.

У брауні немає незвичних інгредієнтів, зазвичай це борошно, шоколад, вершкове масло та цукор. Річ у їхній кількості та черговості додавання. Радимо перед подачею трошки розігріти брауні в мікрохвильовій печі. Тягуча начинка тане ще більше, і це неймовірно смачно», — радить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування брауні з вишнями та маком

Для приготування брауні оберіть справжній чорний шоколад. Він має насичений смак, і це в цілому відобразиться на десерті. Вишні використовуйте свіжі, заморожені чи цілі консервовані. Кісточки можна залишити або вийняти, бо без них брауні зручніше вживати. Вершкове масло бажано використовувати найвищої жирності — 82,5%. А цедру лимона за бажанням замініть цедрою апельсина.

Як приготувати брауні з вишнями та маком

Інгредієнти:

220 г темного шоколаду (не менше 73% какао)

75 г пшеничного борошна 

150 г цукру 

1 ст. л. какао 

1 лимон (цедра)

150 г вершкового масла (82,5%)

1 ч. л. розпушувача 

5 яєць

200 г вишень (свіжі або заморожені)

3 ст. л. маку 

1/4 ч. л. солі 

Брауні з вишнями: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для брауні з вишнями та маком. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх у сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Зробіть парову баню. У нижній каструлі має бути стільки води, щоб верхня миска не торкалася її. Викладіть у миску 220 г чорного шоколаду та додайте 150 г вершкового масла (82,5%). Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це станеться, зніміть миску з парової бані.

В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 150 г цукру та 1/4 ч. л. солі. Змішайте віничком до об’єднання, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру, та це нормально.

У миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.

Тонкою цівкою вливайте суміш із розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.

Всипте 75 г пшеничного борошна, 1 ст. л. какао та 1 ч. л. розпушувача. Перемішайте віничком.

Всипте 3 ст. л. маку та знову добре перемішайте.

Додайте 200 г вишень та перемішайте все силіконовою лопаткою.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Поставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів у режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.


Реклама

Популярні матеріали

Чому платина та лабораторне каміння — тренд на десятиліття


Інноваційна beauty-технологія, яка зробить шкіру досконалою...


Улюблені ритуали догляду за волоссям шеф-редакторки ELLE.UA...


Читайте також
Популярні матеріали