Безглютенова гранола з зеленою гречкою, цедрою та фініками

Готуємо разом з food-блогером Ганною Пундак

В період Великого посту готуємо пісну гранолу з зеленої гречки — це безглютенове, корисне та поживне блюдо. Ідеальний пісний сніданок!

• 500 г зеленої гречки, замочити в холодній на 3-4 год

• 2 банани

• 100 г горіхів (бразильські, волоські горіхи, мигдаль)

• 200 г фініків

• 50 г кокосової олії

• Цедра з 1 апельсина

• 1 ч.л. ванільного екстракту

• 2 щіпки солі

Instagram: @hanna_veganna

Спосіб приготування:⠀

1. Замочену гречану крупу промити.

2. Фініки залити кип’ятком, відставити на 10-15 хв, після промити.

3. Змішайте фініки, банани, розтоплену кокосову олію, цедру, ваніль, сіль до однорідності. Готову масу поєднати з процідженої гречкою.

4. Розігріти духовку до 200°C.

На застелене пергаментом деко викласти гречану масу, рівномірно її вистелити і випікати 15-20 хв (стежити, щоб гранола не підгоріла).

5. Нарізати горіхи (крупно), додати їх до підпеченої граноли, перемішати і знову випікати 10 хв, але на нищій температурі — 180°C. Через 10 хвилин повторити дію — перемішати і знову залишити на 10 хв. При потребі повторити, ще 1-2 рази. Вся гранола має стати сухою і розсипчастою. Готову гранолу дістати з духовки і дати їй охолонути, після можна пересипати в банку і зберігати до 3-х місяців.⠀

Важливо знати: гранола з зеленої гречки виходить твердішою від класичної — вівсяної, тому перед споживанням її потрібно довше потримати в йогурті, молоці, соці.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали