Food-блогер Ганна Пундак поділилася простим рецептом безглютенових тарталеток з абрикосовим кремом. З приготуванням цього десерту впорається навіть новачок на кухні.
Інгредієнти для приготування безглютенового десерту:
Тісто: (на 6-10 тарталеток)
* 150 г рисового борошна;
* 100 г гречаного борошна;
* 100 г нутового борошна;
* 50 г кокосового або тростинового цукру;
* 100 мл рисової олії (або іншої);
* 1 ст.л. меленого насіння льону;
* 0,5ч.л. соди;
* 100-200 мл води (залежить від структури борошна);
* 1 щіпка солі.
Приготування тарталеток:
1️⃣ Змішати сухі інгредієнти разом, додати олію і розім’яти пальцями. Важливо, щоб тісто було крихке пісочне, завжди спершу змішуємо сухі складники, потім додати олію – жир, а після вже рідина.
2️⃣ До борошна насиченого олією додати воду і замісіть тісто. Відставити на 10-15 хв, щоб лляне насіння і нутове борошно поглинало воду. (Коли додаємо води, тісто має клеїтист до рук, але після 10 хв має стати еластичним на добре тримати форму)
3️⃣ Розігріти духовку до 180*С.
4️⃣ Готове тісто поділити на 6-10 частин ( - залежно від форм). Форми найкраще силіконові або встелені пергаментом, бо безглютенове пісочне тісто кришиться, ще більше ніж звичайне.
5️⃣ Викласти тісто, зробити кільки дірок виделкою і помістити в духовку на 15 хв. Після приготування тарталетки не витягати з форми, до повного їх охолодження.⠀
Інгредієнти для приготування абрикосового крему:
* 250г кураги;
* 4 ст.л. сиропу (агави, кленового, фінікового чи рідкого меду);
* 4 ст.л. ложки кокосової олії (в мене від @coconut.ukraine);
* 100 г кунжуту;
* 1 невеликий апельсин;
* свіжа малина для декорації.
Приготування крему:
1️⃣ Спочатку робимо тахіні. Насіння кунжуту легко підсмажити на сухій пательні, а після зблендувати до однорідної маси.
2️⃣ Протягом цього часу, курагу залити кип’ятком так, щоб вона була накрита та варили кілька хвилин, щоб пом`якшала, але не розварились. Злити воду та промити.
3️⃣ Апельсин обдати кип’ятком та натерти шкірку на дрібній терці.
4️⃣ В блендері залишаємо 3 ст.л. тахіні, додати апельсинову цедру, теплі абрикоси і зблендерити в гладку масу.
5️⃣ Додаємо з сироп, кокосову олію та змішуємо знову.
6️⃣ Готовий крем викласти на тарталетки та прикрасити малиною.