Безглютенові тарталетки з абрикосовим кремом та малиною: покроковий рецепт

Простий десерт, який подобається всім

Food-блогер Ганна Пундак поділилася простим рецептом безглютенових тарталеток з абрикосовим кремом. З приготуванням цього десерту впорається навіть новачок на кухні.

Інгредієнти для приготування безглютенового десерту:

Тісто: (на 6-10 тарталеток)

* 150 г рисового борошна;

* 100 г гречаного борошна;

* 100 г нутового борошна;

* 50 г кокосового або тростинового цукру;

* 100 мл рисової олії (або іншої);

* 1 ст.л. меленого насіння льону;

* 0,5ч.л. соди;

* 100-200 мл води (залежить від структури борошна);

* 1 щіпка солі.

Приготування тарталеток:

1️⃣ Змішати сухі інгредієнти разом, додати олію і розім’яти пальцями. Важливо, щоб тісто було крихке пісочне, завжди спершу змішуємо сухі складники, потім додати олію – жир, а після вже рідина.

2️⃣ До борошна насиченого олією додати воду і замісіть тісто. Відставити на 10-15 хв, щоб лляне насіння і нутове борошно поглинало воду. (Коли додаємо води, тісто має клеїтист до рук, але після 10 хв має стати еластичним на добре тримати форму)

3️⃣ Розігріти духовку до 180*С.

4️⃣ Готове тісто поділити на 6-10 частин ( - залежно від форм). Форми найкраще силіконові або встелені пергаментом, бо безглютенове пісочне тісто кришиться, ще більше ніж звичайне.

5️⃣ Викласти тісто, зробити кільки дірок виделкою і помістити в духовку на 15 хв. Після приготування тарталетки не витягати з форми, до повного їх охолодження.⠀

Інгредієнти для приготування абрикосового крему:

* 250г кураги;

* 4 ст.л. сиропу (агави, кленового, фінікового чи рідкого меду);

* 4 ст.л. ложки кокосової олії (в мене від @coconut.ukraine);

* 100 г кунжуту;

* 1 невеликий апельсин;

* свіжа малина для декорації.

Приготування крему:

1️⃣ Спочатку робимо тахіні. Насіння кунжуту легко підсмажити на сухій пательні, а після зблендувати до однорідної маси.

2️⃣ Протягом цього часу, курагу залити кип’ятком так, щоб вона була накрита та варили кілька хвилин, щоб пом`якшала, але не розварились. Злити воду та промити.

3️⃣ Апельсин обдати кип’ятком та натерти шкірку на дрібній терці.

4️⃣ В блендері залишаємо 3 ст.л. тахіні, додати апельсинову цедру, теплі абрикоси і зблендерити в гладку масу.

5️⃣ Додаємо з сироп, кокосову олію та змішуємо знову.

6️⃣ Готовий крем викласти на тарталетки та прикрасити малиною.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали