3 простих весняних салати від українського шеф-кухаря

Корисні та дуже ситні

З настанням весни майже кожна дівчина починає готуватися до літа. Тому в раціоні потрібно щось таке, щоб після страви сантиметри в талії просто танули, як роса на сонці. Шеф та волонтер «Наша Мета» Сергій Денисов поділився простими рецептами декількох неймовірно смачних та поживних весняних салатів. 

Салат з авокадо і шпинатом

На одну порцію:

Шпинат 10 г

Кабачок 25 г

Авокадо 25 г

Фенхель 15 г

Брокколі 30 г

Огірок 15 г

Насіння гарбуза 5 г

Для заправки:

Олія оливкова 15 г

Сік лимона 5 г

Мед  

Сіль 1 г

Пряний солодкий зелений салат

Кінза 80 г

Петрушка 80 г

Зелена цибуля або шніт 20 г

М’ята 10 г

Пластівці мигдалю 40 г

Сушена журавлина 50 г

Кедрові горіхи 40 г

Заправка:

Оливкова олія 4 ст. л.

Соус світ-чилі 1 ст. л.

Сік лайма чи лимона 1/2

Сіль та перець за смаком

Салат із кускусом та фетою

Кускус 60 г у сухому вигляді

Огірок 1 шт.

Болгарський перець (половина великого або один середній)

Пучок зелені (кріп, петрушка, кінза)

Яблуко 1 шт.

Фета 60 г

Лайм або лимон

Горіхи 30 г

Чилі за смаком

Заправка:

2 ст. л. подрібненого лимона

1 ст. л. фінікового сиропу

Спеції за смаком (пластівці паприки, коріандр, зіра)

Запарюємо кускус окропом: 10 хвилин — і готово. Далі нарізаємо дрібно зелень, овочі, яблуко та кубиком ріжемо сир фету. Імбир натерти на тертці. Додати після цього сік та цедру лимона або лайма, горіхи, трішки соєвого соуса та оливкову олію.⠀

 


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали