3 найсмачніші рецепти до Масниці 2024 року

З якого б регіону України ви не були, свято Масниці ви точно любите і пам`ятаєте з самого дитинства. Причому зовсім неважливо, з чим ваші мами та бабусі пекли тоненькі, як мереживо, млинці. Головне все ж таки те єднальне тепле почуття, яке кожен із нас згадує при слові «Масниця».

Круглі ароматні млинці по-справжньому об`єднують у дружнє коло всю сім`ю: багато українців мають традицію збиратися разом на Масницю і готувати млинці зі всілякими начинками.

Недарма млинці наші пращури порівнювали із сонцем — вони такі ж теплі, покращують настрій і додають затишку простору.

Разом із талановитою українською кондитеркою — викладачкою Лізою Глінською і за підтримки бренду «Олейна» ми зібрали смачні рецепти до Масниці 2024 року. 

Шпинатні млинці з вершковим сиром і лососем 

Інгредієнти на 16 шпинатних млинців з вершковим сиром і лососем 

Шпинатне тісто:

100 г яйця;

500 мл молока;

100 мл гарячої води; 

30 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»; 

20 г цукру; 

2 г солі;

100 г свіжого шпинату;

200 г борошна;

2 г розпушувача.

Начинка: 

вершковий сир;

слабосолоний  лосось.

Готуємо шпинатні млинці з вершковим сиром і лососем 

Змішати шпинат, яйця, цукор, сіль, рослинну олію, 1/2 молока. Пробити блендером до однорідної консистенції. Додати борошно з розпушувачем, знову пробити блендером. Додати залишок молока, теплу воду, перемішати. 

Випікати млинці на пательні з обох боків. 

Охололі млинці змастити тонким шаром вершкового сиру, додати рибу, скрутити рулет.

Креп сюзетт

Інгредієнти на 16 французьких млинців з апельсиновим соусом 

Тісто на млинці: 

200 г яйця;

30 г цукру;

ванільний цукор;

2 г солі;

40 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»;

цедра одного апельсину;

500 мл молока;

100 мл води;

250 г борошна. 

Готуємо млинці:

Змішати яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, цедру апельсина, рослинну олію, 1/2 частину молока, борошно. Пробити блендером до однорідної консистенції. 

Додати залишок молока і теплу воду. Перемішати. Випікати млинці на пательні з обох боків. 

Апельсиновий соус: 

120 г цукру;

30 мл апельсинового лікеру або чорного рому;

250 мл апельсинового фрешу;

250 г філе апельсина;

цедру одного апельсина.

Готуємо млинці:

Висипати цукор на суху пательню, нагріти на вогні трохи вище середнього до утворення карамелі. 

Вилити в карамель гарячий ром, гарячий апельсиновий фреш, філе апельсина та цедру. 

Варити 3-4 хвилини. 

Залити млинці соусом. 

Якщо ви хочете додати до соусу цедру смужками, то їх перед додаванням треба проварити у воді 3 рази до закипання, змінюючи воду, щоб цедра не була гіркою.

Вареники з сиром (на пару)

Інгредієнти для тіста на вареники:

 250 мл кефіру;

 5 г харчової соди;

 20 мл рафінованої соняшникової олії «Олейна»;

 2 г солі;

 10 г цукру;

 330 г борошна.

Готуємо вареники:

У мисці змішати кефір, сіль, цукор, соду, додати борошно.

Перемішати, додати рослинну олію, замісити тісто і залишити тісто під плівкою за кімнатної температури на 15-20 хвилин. 

Змастити стіл, руки та тісто олією, сформувати кульки вагою по 30 г, злегка розкатати їх у невеликі кружечки, покласти начинку із сиру, защипати краї.

Змастити дно вареника олією і покласти на сито або в пароварку. Готувати на пару під кришкою 5-6 хвилин.

Готові вареники можна змастити розтопленим вершковим маслом. Подавати краще зі сметаною.

Інгредієнти для сирної начинки:

350 г сиру 5-9%;

50 г яйця;

15 г цукру;

1 г солі;

ванільний цукор.

Змішати усі інгредієнти.



Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали