У нашому мінливому житті кожна зустріч абсолютно особлива, і, коли редакція ELLE.UA вирішує зібратися на обід, це завжди стає справжньою подією. Цей робочий тиждень ми вирішили розпочати красиво і вирушили до нового ресторану Києва — Emerald. На бранчі ми встигли не тільки обговорити останні новини та плани, а й насолодитися вишуканими стравами у вишуканому інтер’єрі. Більше про ресторан читайте далі в нашому огляді.
У вересні цього року в самісінькому центрі історичного Києва, на вулиці Гетьмана Скоропадського, Дар`я Стоєцька та Олег Нарожний відкрили новий ресторан — Emerald, який дозволяє мешканцям та гостям столиці пізнавати гастрономічну культуру народів, мандруючи крізь час та простір під час кожного візиту.
Як зазначають власники, елегантний, але водночас неформальний і затишний ретро-ресторан Emerald був натхнений салоном у будинку чарівного італійського авантюриста-мандрівника Франко Савой початку 1900-х років. Кожна річ у його домі була унікальною. Франко відкривав свій салон для відвідувачів, щоб показати їм товари й предмети, які прибули з далеких країн, а також приготувати для них страви, рецепти яких він привіз зі своїх подорожей.
Меню Emerald налічує 12 розділів, в яких ви знайдете найколоритніші страви різних кухонь світу. Так, почати можна із середземноморських закусок, а потім перейти до італійського розпалу емоцій (тут і паста, і ризотто) або азійської ейфорії (татакі з лосося, лангустин темпура, пікантний том ям та японські роли).
Щодня з 10:00 в Emerald діє меню сніданків, до якого увійшли найвідоміші ранкові страви: сирники, сендвічі, гранола та інші. У будні дні поснідати можна до 13:00, а у вихідні вам запропонують не поспішати, адже меню сніданків доступне до 15:00.
Смак страв вдало підкреслюють різноманітні напої. Барне меню складається з чисельних розділів елітного алкоголю, а також класичних та авторських коктейлів і моктейлів.
Дещо з меню:
сирники з карамеллю та ягодами — 255 грн
карпачо з ростбіфа з соусом вітело тонато — 525 грн
рол з крабом та креветкою — 625 грн
салат з креветками, манго та фенхелем — 490 грн
стейк із лосося з соусом мартіні — 635 грн
запечена картопля зі сніжним крабом та ікрою тобіко — 245 грн
чизкейк з лохиною — 195 грн
яблучний тарт з імбирним кремом та ванільним морозивом — 230 грн
Evergreen — 300 грн
Ruby Rose — 290 грн
Почати день з французького сніданку, зустрітись із близькими за італійським ланчем, відчути вечірню романтику європейського міста за вечерею та стрімкий ритм вихідних під діджей-сети та коктейлі щоп’ятниці та щосуботи — все це доступно в ресторані Emerald. Emerald — тут є все для гарного настрою!
Де: Київ, вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 43
Формат: ресторан європейської кухні
Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00