5 книжок, які розкривають усі таємниці про вино

Література на всі «винні» випадки

Що варто знати про вино — з чим його краще смакувати, як обирати, дегустувати, подавати та без перешкод ним насолоджуватися? Ми зібрали 5 книжок від українських видавництв, у яких просто і практично автори діляться всіма таємницями та порадами на всі «винні» випадки.

«Wine Folly. Усе, що треба знати про вино», Джастін Геммек та Мадлен Пакетт

Скільки таємниць ховається у пляшці вина? Як з ним поводитися і з чим найкраще смакувати? Скільки відтінків кольорів і смаків приховує вино? І чи знали ви, що Совіньйон Блан може пахнути свіжоскошеною травою? Про все це лаконічно і в картинках розповідає книжка «Wine Folly. Усе, що треба знати про вино». Це практичний путівник для тих, хто хоче знати про вино більше, ніж написано на етикетці: поради, опис 55 основних вин в інфо­графіці та 20 географічних карт головних винних регіонів світу.

«Нерозказана історія українського виноробства», Сергій Клімов

На сторінках книжки — шлях українського виноробства від давніх часів до сьогодні, розповіді про сорти винограду, що ростуть на наших теренах, бесіди з сомельє та винними експертами. Родзинкою видання є низка історій про сучасних виноробів із різних регіонів України. Ці історії зібрані в експедиції, в яку команда Ukraїner їздила разом з автором книги Сергієм Клімовим восени 2022 року. 

«Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів», Анна Євгенія Янченко

Червоне, біле, рожеве, помаранчеве і навіть сіре. Тихе, кріплене чи ігристе. Солодке чи сухе. Старий Світ чи Новий? І це далеко не повний спектр опцій, на які варто зважати, обираючи пляшку вина до вечері. Складно? Насправді ні. У цьому переконана сомельє Анна Євгенія Янченко. У книжці авторка пояснює, як читати етикетку й обирати келихи, що таке декантер і звідки взялися таніни, розвіює міфи стосовно порошкових вин, пояснює, чим відрізняється шампанське від просеко, що таке петнат і хто зіпсував імідж Ламбруско. Вона описує найвідоміші винні регіони світу та пояснює, як винороби створюють вино і  для чого витримувати вино в дубових бочках.

«Вино: сучасні знання і правила», Джон Бонне

Не так уже й багато в житті задоволень, кращих за келих чудового вина. Але для декого радість від напою затьмарюється муками вибору і численними правилами та забобонами від так званих експертів. Ця книжка допоможе вам відкинути складнощі й навчитися головного — як без перешкод насолоджуватися прекрасним винаходом людства. Не зациклюватися на вартості, бо вона не завжди гарантує якість; не боятися ставити питання консультантам у магазині й сомельє в ресторані; не піддаватися впливу моди та брендів, а обирати саме те, що до вподоби вам.

«Історія вина в 100 пляшках. Від Бахуса до Бордо і без меж далі», Оз Кларк

Історія вина тісно пов’язана з ключовими соціальними, культурними та економічними змінами. Один з найвідоміших винних експертів у світі Оз Кларк майстерно відкоркує для читачів 100 пляшок, кожна з яких втілила найважливіші інновації, відкриття та історичні події свого часу. Він простежить історію вина: від міхів з козячої шкіри та барил з льохів німецьких ратуш — до новітніх технологій; від першої етикетки — до шедеврів дизайну найдорожчих марок, створених визначними художниками XX століття.


Реклама

Популярні матеріали

Книжкові новинки червня, на які варто звернути увагу


Гід найгарнішими весільними сукнями 2024 року


«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Іван Булавін ділиться...


Читайте також
Популярні матеріали