Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25

Різні моделі чобіт, лофери й туфлі в естетиці officecore

З початком нового сезону приходить і час звернути увагу на нові тренди. Ми вже розглянули головні тенденції серед фасонів, кольорів, принтів та окремих позицій одягу, які матимуть особливу популярність у наступне півріччя. Зараз же пропонуємо придивитися до ще одного важливого елемента, без якого не обходиться жоден наш образ і який почасти стає його головним акцентом, — взуття

Традиційно дизайнери запропонували чимало варіантів цього предмета гардероба — тут і позачасові моделі, які переходять з одного сезону в інший, і більш неочікувані пропозиції, натхнені вірусними естетиками та стилями, що їх підхопила модна індустрія у минулі місяці. 

Ми зібрали для вас 8 головних трендів у взутті на цей сезон, тож переглядайте та визначайтеся, які з них вам обов’язково необхідно запозичити для власних осінньо-зимових образів.

Chloe

Високі чоботи

Почнемо з універсальної бази, яка точно знадобиться нам у прохолодну пору — високих чобіт на підборах або ж навпаки на плоскій підошві. Подібну модель особливо вподобала Чемена Камалі у своїй дебютній колекції для Chloe, яка чи не моментально підірвала Мережу та піднесла естетику бохо-шику на новий рівень популярності. І окрім численних мереживних блуз, брюк із бахромою чи романтичних суконь з рюшами, ми не могли оминути й чоботи вище коліна. Зокрема, дизайнерка зробила ставку на шкіряні варіанти у трендових відтінках цієї осені — шоколадному, карамельному, бургунді та молочному. Інше ж схоже взуття додали до своїх колекцій Gucci, Fendi та Ferragamo. Найцікавішим поєднанням бренди визначили високі чоботи та ніжні повітряні сукні з напівпрозорого шифону. Однак ви можете скомбінувати такі моделі взуття із шортами, мініспідницями чи, до прикладу, завуженими джинсами, що також повернули собі місце в трендах. 

Fendi

Chloe

Gucci

Dries Van Noten

Chanel

Байкерські чоботи

Цього сезону робимо акцент не на романтичних ботильйонах на підборах, а на гранжевих чоботах у байкерському або мотоциклетному стилі. Такі варіанти вирізняються вільним кроєм і численними деталями у вигляді ремінців і пряжок, які додають більшої невимушеності та ноток бунтарства взуттю. Ідеальний варіант як для міських виходів, так і для осінніх прогулянок на природі. Спробуйте поєднати взуття з одягом у схожій естетиці, додаючи до образу робочу куртку чи косуху, улюблені широкі джинси та аксесуари з ланцюжками, або створіть гру контрастів з невагомими сукнями чи легкими спідницями.

Valentino

Miu Miu

Ann Demeulemeester

Versace

Hermes

Тваринний принт

Тваринний принт дістався й до взуття. Якщо минулого сезону ми здебільшого придивлялися до леопардових чи зебрових суконь, брюк або ж аксесуарів, то тепер звертаємо увагу й на ботильйони, туфлі-човники й босоніжки. І якщо вам таке модне рішення поки здається аж надто сміливим, то запевнимо вас, що образ із подібним взуттям може бути не перенасиченим і доволі цікавим. Скомбінуйте з мінімалістичною сукнею, базовим брючним костюмом або ж навпаки з яскравою спідницею чи шубою з таким же тваринним візерунком — для вас відкривається широке поле для експериментів. Окрім уже звичних для нас леопардових чи зебрових принтів, що їх запропонували Jacquemus, Dior та Isabel Marant, зробіть акцент і на плямистих варіантах, що нагадують забарвлення далматинців. Такі можна знайти в новій колекції Alaїa. 

Jacquemus

Alaїa

Isabel Marant

Dior

Zimmermann

Versace

Лофери

Лофери продовжують зберігати звання найфункціональнішого взуття осіннього гардероба, яке ми можемо скомбінувати в образах для будь-яких приводів. Одягнути зі спідницею і тренчем для посиденьок з друзями чи романтичного побачення або ж застилізувати з класичним костюмом для робочої зустрічі або офісних буднів — впевнені, ви знайдете їм застосування. У новому сезоні бренди дещо поекспериментували зі звичними нам лоферами та представили моделі на підборах або високій платформі, як у лінійці Gucci. Також були й сміливіші дизайни — шерстяні у Simone Rocha та з бахромою у Tod`s — для тих, хто не проти експериментів. 

Simone Rocha

Victoria Beckham

Gucci

Elisabetta Franchi

Blumarine

Tod`s

Хутро

Не можемо уявити жодну прохолодну пору без хутряних речей, які не лише матимуть стильний вигляд і додаватимуть текстурності образу, а й зігріватимуть від пронизливих вітрів і морозів. Взуття зі штучним хутром також стало фаворитом дизайнерів цього сезону. Здебільшого вони зупинялися на балетках або ж туфлях на підборах kitten heels, всуціль вкритих м’яким матеріалом. Зокрема, щоб надихнутися різними моделями, придивляємося до колекцій Jil Sander, Carven, Versace та Ferragamo. Якщо не знаєте, з чим скомбінувати подібні варіанти взуття, найкращим доповненням стане довга шуба з екохутра. 

Ferragamo

Versace

16Arlington

Simone Rocha

Carven

Туфлі в стилі officecore

Естетика офісу стала однією з основних на початку цієї осені. Вулиці модних столиць були заповнені streetstyle-зірками в строгих брючних костюмах, білих сорочках із краватками, прямих спідницях-олівцях та окулярах у стилі geek chic. Тому не дивно, що ці мотиви перейшли й до взуття. Тут officecore постав у вигляді туфель на підборах середньої висоти, переважно ще й на товстих і стійких, щоб було зручно весь день пересуватися, розв`язуючи робочі питання. За порадою дизайнерів, зупиняємося на шкіряному взутті, оформленому в базових відтінках, — коричневому, чорному, сірому чи білому, — що поєднуватиметься з будь-яким одягом. 

Louis Vuitton

Moschino

Tory Burch

Stella McCartney

Квадратний мис

Якщо у минулому сезоні домінувало взуття із загостреним мисом, то у цьому ми зазвичай обиратимемо моделі з квадратним, які були фаворитами модниць у 90-х. Завдяки зручності та лаконічному дизайну такі варіанти можна носити повсякденно. 

Чоботи, туфлі, мюлі, лофери та балетки — у нових колекціях брендів з’явилося взуття на будь-який смак і для будь-якої погоди за вікном. Зокрема, натхнення шукаємо у новинках Louis Vuitton, Rokh, Dries Van Noten і Balmain і Stella McCartney.

Rokh

Dries Van Noten

Louis Viutton

Balmain

Stella McCartney

Мері-Джейн

Поки дозволяє погода, можемо сповна насолоджуватися носінням балеток, популярність яких відродилася кілька сезонів тому. І найчастіше цієї осені ми звертатимемось саме до моделей Мері-Джейн. З товстими чи навпаки тонкими ремінцями; лаковані, що подібні до тих, які ми вдягали у шкільні роки; принтовані чи доповнені масивними металічними деталями в бунтарському стилі — дизайнери потурбувалися, щоб класичні балетки заграли новими відтінками.

Versace

Giorgio Armani

Miu Miu

Christian Dior

Vivetta


Реклама

Популярні матеріали

Марина та Євген Шагови стануть спікерами ELLE Active Forum і...


Грандіозне повернення: Кайлі Дженнер вперше за останні роки...


5 корисних порад для догляду за одягом і взуттям із замші


Читайте також
Популярні матеріали