Зв’язок між класикою і сучасними експериментами: колекція Balenciaga FW 2024/25

Відображення історії бренду

Ще одним дизайнером, який в основу своєї колекції вклав історію, пройдену брендом, став Демна Гвасалія. Однак, на відміну від інших, які намагалися відобразити роботи засновників Домів, у лінійці осінь-зима 2024/25 для Balenciaga модельєр вклав не лише дух Крістобаля, а й свій уже впізнаваний стиль. 

«Я хотів, щоб цей показ представляв зв’язок між минулим і майбутнім Balenciaga як будинку, заснованого на творчій цінності. Він починається із силуетів і тем, безпосередньо натхненних спадщиною Крістобаля, і розвивається до подальших експериментів з ідеями, які складають мій обсяг робіт: переосмислення концепції краси, створення одразу впізнаваного стилю та розгляд того, як тіло взаємодіє з одягом», — розповів у своїх голосових нотатках Демна.

Так, шоу відкрили сукні, що за силуетами нагадували дизайни засновника Дому моди Крістобаля Баленсіаги. Об’ємні конструкції на стегнах, що отримали назву hip-aulette, стали визначною деталлю лінійки. Однак лише через кілька образів гості показу вже спостерігали за класичною та звичною нам естетикою Демни. Мішкуваті спортивні костюми та пуховики змінювалися на футболки, що імітували новенькі джинси із биркою; верхи у вигляді рюкзака; сорочки, обмотані скотчем, і сукні, що складалися з клаптиків різних тканин. Серед аксесуарів ключовими елементами стали затемнені сонцезахисні окуляри, шапки, натягнуті на очі, і масивні нейлонові сумки. 

Самі моделі крокували на фоні великих екранів, на яких транслювалися спочатку зображення мальовничих ландшафтів, а потім відео із соцмереж, що швидко замінювали одне одних. Це стало своєрідним відображенням антиутопічного світу, де панує надлишок контенту й візуального наповнення.


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали