Золота пора врожаю в колекції BOBKOVA FW 2024/25

Дизайнерка продовжує вшановувати у своїх колекціях українську культуру

Український модний бренд BOBKOVA представив колекцію осінь-зима — 2024/25 на Тижні моди в Берліні. Цього разу темою стала пора врожаю, що вплинуло на палітру колекції.

Вона виконана в насичених відтінках місцевих фруктів — вишень, сливи, чорниці, журавлини та гарбуза. Життєлюбні осінні кольори, а також знімки українських полів з висоти пташиного польоту стали основою для унікального принту колекції BOBKOVA, створеного українською архітекторкою та художницею Дашею Зимою.











В новій колекції дизайнерка продовжує експерименти з кроєм. Тема речей-трансформерів реалізується у використанні зав`язок та регульованих стрічок, які стратегічно розташовані на комірах, рукавах, талії та стегнах. Саме так одяг BOBKOVA набуває багатофункціональності, дозволяючи власникам грати з його формою та силуетом. Цей спосіб використовується в сукнях, туніках, сукнях-пончо, топах, светрах, куртках та навіть у крої української сорочки, а також у різних тканинах: у шовку це дозволяє створити ефект м`яких складок, а у бавовні — архітектурні об`єми. Колекція демонструє експерименти із сарторіальними мотивами чоловічого костюма. З корсажної стрічки, яку використовують для пошиття чоловічих брюк, дизайнерка створює широкі кушаки-корсети, які одягає зверху на блузи, сорочки та навіть на верхній одяг.

Жакети зазнають трансформації. Одна з моделей має структурований верх із вовни та шовковий низ, який можна заправляти, як сорочку, в штани; смокінг прикрашений контрастним шалевим комірцем. Крім того, дизайнерка пропонує своє тлумачення костюму-двійки: у її випадку це сукня-сорочка в смужку або сукня ту-ту спортивного крою у парі з болеро.

Стилістичний акцент, який на контрасті доповнює колекцію, — це різноманітні болеро, виготовлені з лаке або шовку, в’язані або прикрашені кутюрними бантами.

Колекція пропонує розслаблену та неформальну версію класичних видів одягу, які мають необроблені шви та краї. Деякі речі можна носити на дві сторони: так, кишені штанів зі зворотного боку нагадують баски, а спідницю можна носити як на чорну, так і на принтовану сторону.

Бажання BOBKOVA мінімізувати залишки сировини проявляється у розмаїтому асортименті трикотажу ручної роботи: вони перетворюються на стрічки, з яких виготовлені плетені фактурні сукні, светри, гіперболізовані поло, взуття та болеро.



Колекцію доповнюють прикраси, інспіровані органічними формами сухофруктів. Золоті, платинові та чорні порцелянові намистини прикрашають сережки-пусети, сережки-кафи на все вухо, чокери та розімкнуті кольє, натхнені формою традиційної української прикраси — гривни.






 


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали