Відродження Nude look у колекції Saint Laurent FW 2024/25

Відзначення краси жіночого тіла

Одяг із прозорих і напівпрозорих тканин за останні кілька років став доволі звичним явищем, і у своїх колекціях світові дизайнери намагаються відтворити такі елементи щоразу в нових інтерпретаціях. Наприклад, у сезоні весна-літо — 2024 особливо популярними були невагомі спідниці з таких матеріалів. Цю ж тенденцію до осені та зими переніс і бренд Saint Laurent, зробивши прозорі тканини головними акцентами нової лінійки. 

У прозорі деталі речей Ентоні Ваккарелло вклав дух колекцій самого Іва Сен-Лорана. Видатний французький модельєр неодноразово звертався до зображення оголеності на своїх показах, тим самим приносячи нотку бунтарства й створюючи справжню революцію в уявленнях про моду тих часів. У 1968 році Сен-Лоран представив сукні з прозорим верхом і такі ж блузи. Тоді такі елементи стали справжнім викликом. І хоч прозорими речами в теперішньому вже нікого не здивуєш, Ентоні Ваккарелло все ж звернувся до цих деталей, щоб зобразити не так бунтарство й провокаційність, як це було за часів засновника Дому моди, скільки впевненість жінки, яка цей одяг носитиме, відзначаючи красу її фігури. 

Saint Laurent FW 1968/69

Дизайнер здебільшого акцентував на видовженому стрункому силуеті з підкресленою лінією талії. Головними предметами колекції стали прозорі мінісукні без бретелей; моделі міді з драпіруванням; спідниці-олівці, що поєднувалися з об’ємними піджаками із цупкої тканини й невагомими блузами, прикрашеними бантами; масивні шуби з кольорового хутра й уже класичні брючні костюми. З головних уборів на кожній моделі можна було помітити тюрбани, що були обв’язані навколо голови. Серед інших аксесуарів були запропоновані громіздкі браслети, тонкі ремені із золотими пряжками й емблемами YSL та довгі сережки переважно різних геометричних форм. Колірна гама коливалася від оливкових і темно-зелених відтінків до жовтуватих, коричневих, бежевих і синіх.


Реклама

Популярні матеріали

Знайомтеся, Олександр «Терен» — український ветеран та новий...


«Я часто питала, за що мені ця втрата. А потім зрозуміла: війна не...


Найстильніші сумки для літньої пори в новій колекції HARVEST...


Читайте також
Стиль життя / Блог стиль життя

Бердвотчинг: що це таке і де його шукати

Популярні матеріали