Дослідження моди як білого аркуша: колекція LITKOVSKA FW 2024/25

Ідея нового початку

Паризький тиждень моди відчинив свої двері й для українських дизайнерів. Однією із представниць України на цьому модному майданчику стала Лілія Літковська, презентувавши лінійку, натхненням для якої послугувала подорож до Гімалаїв. Так, перед нами постала колекція, у якій втілена ідея моди та творчості як білого аркуша, що стає основою для подальшого переродження.

У своєму традиційному стилі бренд LITKOVSKA представив чимало знакових дизайнів: деконструйовані піджаки з чоловічого плеча та брюки, що змінювалися елегантними силуетними сукнями. Особливими деталями лінійки стали зображення риб на одязі та аксесуарах. У народній традиції багатьох народів світу, включно з українцями, риба символізує переродження та очищення, життя, що завжди починається з води. Також бренд акцентує на такому елементі, як шарф, який обмотує груди, немов коло, символізуючи нелінійність часу — нескінченний цикл змін і перевтілень. Серед інших предметів колекції — об’ємні сірі пальта, шкіряні штани, укорочені жакети, сорочки з картатим принтом і костюми, що поєднують шкіру й денім.

Особливої естетики презентації додавали й традиційні символи гімалайської культури, що підкреслювали головний меседж, закладений Лілією Літковською. Моделі виходили до глядачів з туристичним спорядженням, тримаючи термоси та спальні мішки — те, що допомагає берегти тепло та ділитися ним. 


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали