Данина моді субкультур: колекція Balenciaga Haute Couture fall-winter 2024/25

Контраст між повсякденністю та кутюрною вишуканістю

Тиждень високої моди триває, тож ми продовжуємо споглядати за найгарнішими колекціями, які представляють дизайнери на подіумах Парижа. Одним із найочікуваніших та найцікавіших шоу традиційно став показ Balenciaga. 

Це вже 53-тя лінійка Haute Couture, яку презентує бренд. Як і раніше, вона натхнена тими кутюрними дизайнами, які творив «майстер високої моди» Крістобаль Баленсіага ще кілька десятиліть тому. Гра з тканинами, вкорочені рукави довжиною в три чверті та експерименти з формами — це те, що вплів до своєї нової колекції Демна Гвасалія, надихнувшись архівами засновника дому. Однак дизайнер не був би собою, якби не запропонував власне бачення високої моди. Тож так перед гостями показу постали не романтичні бальні сукні, доповнені різноманітними деталями, а вже звичні для Демни оверсайз, спортивний стиль, мікс деніму й шкіри та екстравагантні рішення з аксесуарами. 

Як розповів дизайнер у нотатках до шоу, точкою відліку при створенні лінійки для нього стала мода субкультур, як-от готів, скейтерів та металістів.

«Ця кутюрна колекція — данина дрескодам субкультур, які впливають на мій модний лексикон», — написав Демна.

Розпочалося шоу з медитативної мелодії, яка заохочувала гостей розслаблятися й поглинати лише позитивну енергію. Перший образ був представлений у вигляді широкої, на перший погляд, повсякденної футболки, яку доповнювали масивні світлі джинси, куртка, зав’язана на поясі, взуття із загостреним носком та високі чорні рукавички. Головним елементом став гігантський капелюх форми перевернутої чаші, який був доповнений пір’ям і повністю закривав обличчя моделі. Подібні головні убори з’явилися і в інших варіаціях. Наприклад, на деякі з капелюхів були накинуті футболки чи світшоти. Серед інших предметів, які особливо запам’яталися, — фактурна довга шуба яскраво-синього відтінку, сукня, що імітувала купу одягу, модель із золотистої фольги та аксесуар у вигляді метелика, який прикривав лице. Наприкінці Демна плавно перейшов від повсякденних оверсайз-образів до більш елегантних і вишуканих. Завершила колекцію чорна об’ємна нейлонова сукня, що складалася із 47 метрів тканини. Її виготовлення зайняло всього 30 хвилин. 

«Демну цікавить не лише сама інтрига об’єкта, але й методи, які використовуються для його піднесення до форми мистецтва», — додали в нотатках до шоу.


Реклама

Популярні матеріали

Базовий набір в аптечку на воєнний період


Стильні образи на осінь від DOROFEEVA


Повний нумерологічний таро-прогноз на вересень 2024 року


Читайте також
Популярні матеріали