У столиці та багатьох областях України тривають стабілізаційні відключення світла. Щоб ви могли підготуватися до надзвичайної ситуації та подбати про безпеку свого харчування, Головне управління Держпродспоживслужби у м. Київ підготувало поради щодо зберігання продуктів.
Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою. Мапу бюветів можна знайти за посиланням.
Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання: хліб, печиво, бублики, консерви тощо. Намагайтеся готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
Під час купівлі харчових продуктів у магазинах віддавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (наприклад, молоко тривалого зберігання в тетрапаках або сирокопчені ковбаси тощо).
Придбайте термопакети з холодоелементами.
За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
Під час відключення світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтеся рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається за температури +4°С.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали, як безпечно використовувати свічки, пальники й генератори, щоб запобігти пожежі.