Шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця компанії «Нова пошта» Інна Поперешнюк відкрили новий заклад у Львові — «Інші» (пл. Соборна, 2а).
«"Інші" — це наш соціальний внесок у ці тяжкі воєнні часи. Завдяки відкриттю закладу ми створили 15 нових робочих місць для львів’ян та тих, хто через війну був змушений переїхати до Львова, — розповідає шеф-кухар Євген Клопотенко. — Крім того, ресторан забезпечує харчуванням того, хто з тих чи інших причин не має змоги заплатити».
Заклад було відкрито у рекордні строки — менше ніж за тиждень. «Ремонт не робили, з облаштуванням допомогли колишні власники приміщення — родина, яка тримала тут ресторан впродовж 25 років. Вони були щасливі, що ми продовжимо їхню справу», — розповідає шеф-кухар та наголошує, що у часи війни було дуже важливо якнайшвидше розпочати роботу та допомагати нужденним.
За словами Євгена Клопотенка, формат закладу можна описати як «напевно, бістро». Наразі в «Інші» є два меню — основне і меню № 2, воно безкоштовне, його можуть попросити всі, хто не має змоги заплатити. До нього входить основна страва, салат та горнятко кави.
«Що стосується основного меню, то воно змінюється щодня, єдине, що залишається незмінним, це борщ. «Ми дуже вдячні Львову та львів’янам за теплий та гостинний прийом. Наше меню буде посвятою цьому місту і цим людям, тому воно буде постійно змінюватися разом із тим, як ми будемо пізнавати місто Лева, — говорить Євген Клопотенко. — Наприклад, сьогодні у нас є борщ, галушки, дніпровська юшка, салат із топінамбура, сирник. А вчора, наприклад, прийшли гості та попросили деруни — ми зробили й поставили їх у меню. У планах — піцца-паляниця та бургер-пампушка».
Нагадаємо, що ресторан Євгена Клопотенка «100 років тому вперед» у Києві з перших днів війни працює над забезпеченням гарячого харчування військових та територіальної оборони, готуючи 1500 порцій на день.
Адреса: Соборна площа, 2а.
Час роботи: 10:00–20:30.