Минулого року ресторатор Міша Кацурін та тревел-блогер Антон Птушкін запустили спільне фуд-тревел-шоу, щоб показувати світ, людей та культуру через їжу. Але зараз найкращий час, щоб показувати кухню рідних міст. Почати вирішили з Києва, оскільки це улюблене місто Міші й Антона.
«Я дуже давно мріяв розповісти про Київ, бо страшенно захоплююся містом. Для мене Київ — нереально гастрономічне місце світового рівня. Ми тут живемо, та часто цього просто не помічаємо і сприймаємо як дане. Але у випуску я не зміг показати і 10% від того, що хотів би, бо дуже багато видатних місць. Якщо показувати все, буде епізод на 8 годин. Тому я зробив окремий гід з улюбленими місцями», — коментує Міша Кацурін.
З моменту виходу останнього випуску минуло два місяці. Тоді Кацурін і Птушкін їли шашлик із крокодила. А сьогодні презентують випуск про українську кухню і вже рідною мовою. У новому випуску, присвяченому їжі Києва, Міша й Антон розповідають, де найкраща шаурма у місті, чому сирники — це суто українська страва, де їсти котлету по-київськи, а де — фісташковий «Київський торт».
«Це мій перший випуск, який я повністю записував українською. Через обмежений словниковий запас я відчував себе першокласником вечірньої школи. Бекав, мекав, соромився і нічого не міг сформулювати. Але я навчаюся», — додає Кацурін.
У серії про їжу Києва ви побачите найкращі гастромісця міста, дізнаєтеся про культовий ресторан «Струмок» та дуже контрастний з ним трендовий Mirali, а також про ресторан «Молодість», який до війни відвідали понад 80 тисяч осіб за місяць, та про те, як українські ресторатори працюють під час війни.
«Усі мої співрозмовники були дивовижними. Усі допомагають країні, всі створюють, донатять, відбудовують, вірять, підтримують. Максимальна гордість за кожного. У нас дивовижні люди!»
Під час зйомок виявилося, що в Києві значно складніше домовлятися з бізнесами, щоб потрапити на кухню і показати процес, на відміну від тих же тайців. Це особливість нашої ментальності. Авторам фуд-тревел-шоу не вдалося потрапити всюди, куди хотіли, не дивлячись на зв‘язки.
«Під час зйомок траплялися несподіванки. Наприклад, ми зняли сюжет про найкрутішу шаурму міста на Бессарабці. Усі її знають. Але коли я був на Мусульманському ринку їжі, то раптово спробував сирійську шаурму. Вона залишила шаурму з Бессарабки нескінченно позаду! Тож ми замінили сюжети, і я з великим подивом на 34-му році життя дізнався, де ж у столиці насправді знаходиться шава намбер ван», — згадує Міша Кацурін.
Куди ж їхати по шаурму? Відповідь шукайте у фуд-тревел-шоу на YouTube-каналі Міші Кацуріна.