Що їдять на Різдво члени королівської родини

Ділимося ідеями

Різдво вже не за горами, і якщо ви ще не склали меню, пропонуємо надихнутися стравами королівської родини. За традицією, її члени збираються разом у Сандрінгемі. Вони готують смачні страви й обмінюються подарунками. Ось які смаколики вони полюбляють.

Варто зауважити, що вся сім’я збирається у Сандрінгемі вже вранці. На сніданок їм подають чай із традиційними англійськими булочками. Снідають вони швидко, адже повинні вирушати на ранкову службу до церкви Св. Марії Магдалини.

Після відвідин церкви всі гуляють, а коли повертаються до палацу, то знову п’ють чай із печивом та джемом. Після цього родина переодягається для святкового обіду. Традиційно, їм подають салат з морепродуктами, смажену індичку та запечені овочі. А на десерт — пудинг із коньяком. Цікаво, що перший шматочок індички завжди відрізає шеф-кухар. Після цього він отримує з рук королеви келих віскі.

Після обіду родина знову п’є чай із фруктовим пирогом. Потім вони разом дивляться привітання королеви зі святами і готуються до вечері. До Різдва стіл прикрашають позолоченим срібним столовим приладдям часів Георга IV. Всі дотримуються дрес-коду black-tie — чоловіки у смокінгах, а жінки у довгих сукнях і прикрасах.

Члени британської королівської родини не лише готують на Різдво, а й приносять їжу із собою. Наприклад, принц Чарльз щороку приносить сливи зі свого саду у Глостерширі. Королева завжди подає їх до столу разом із десертом. До того ж на Різдво члени королівської сім’ї можуть дозволити собі трохи алкоголю. Принц Чарльз завжди обирає черрі бренді, а королева — коктейль заза. Натомість наймолодші члени родини насолоджуються місцевим сидром.

Звісно, головними стравами займається шеф-кухар королівської родини. Колишній шеф Дарен МакГрейді розповів, що на Різдво її члени надають перевагу простій їжі. Наприклад, вони краще посмакують запеченою куркою чи качкою, а не фуа-грою із трюфелями. Він також готував для родини картопляне пюре, смажені каштани, брюсельську капусту і пудинг на десерт.

Цікаво, що до та після свята гостей зважують, щоб упевнитися, що їх добре нагодували. Цю традицію встановив ще король Едвард VII. Королева самостійно зважує кожного гостя на старовинних вагах із гирями.

Текст: Дарія Андрійчук


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали