Топ причини випадіння волосся

Про які ви не здогадувалися

Випадіння волосся — нормальний фізіологічний процес, але, якщо йдеться про втрату, кількість збільшується від 50 до 100 волосин за добу. Зазвичай це не є зайвим приводом для занепокоєння, але іноді закрадається думка, що не все гаразд, коли, проводячи по волоссю, чимала частина залишається в руці або на гребінці, а злив у душі забивається прогресивно зростаючою кількістю після кожного миття.

Причин, насправді, безліч. Про те, на яку з них варто звернути увагу, розповідає відомий український дієтолог Наталія Самойленко:

Випадіння волосся можуть бути тимчасовими, а також викликані порушенням функції щитовидної залози —гіпотиреозом або гіпертиреозом, інфекційними та аутоімунними захворюваннями.

Недостатність поживних речовин також може спричинити випадіння. Екстремальні дієти з занадто низьким вмістом білка та деяких мікроелементів, таких як залізо, іноді спричиняють надмірне випадіння волосся.

Вплив COVID-19, відображається на роботі багатьох органів та систем в організмі, стрес сприяє погіршенню надходження молекул кисню до волосяних фолікулів, що може призводити до випадіння волосся. З цієї ж причини жінки, що народжували, можуть помітити випадіння волосся через три місяці після появи на світ дитини.

Щоб запобігти випадінню, необхідно дотримуватися кількох принципів, що стосуються способу життя.

По-перше, попрацювати зі стресом.

Випадіння волосся часто приводить у паніку, але це стресове замкнене коло призведе до ще більшої втрати. Дайте тілу час, а волоссю — можливість відновитися протягом 6-9 місяців.

По-друге, якщо палите, ви повинні пам`ятати, що ця шкідлива звичка погіршує процес відновлення, і зв`язує молекули кисню, блокуючи насичення волосяних фолікулів.

По-третє, підтримка організму в оптимальному стані в умовах стресу є повноцінне та збалансоване харчування, що включає достатню кількість білка, корисних жирів, цинку, селену, біотину, заліза та вітаміну D.

Відмінними джерелами високоякісного білка є домашні яйця, м`ясо птиці, риба жирних сортів (бажано дикого вилову), бобові, молочні продукти.

Селену багато в грибах, бразильських горіхах, морепродуктах, рибі, часнику, яйцях, фісташках, шпинаті.

Цинком багаті гарбузове насіння, горіхи, яйця, бобові, молюски.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали