Яким має бути харчування восени

Осінній раціон має відрізнятися від літнього

Вже незабаром до нас прийдуть перші холоди, і важливо не лише оновити гардероб, а й не забути передивитися раціон. Зіркова дієтологиня Наталія Самойленко стверджує, що він має відрізнятися від нашого харчування влітку.

Як треба харчуватися восени, щоб не набрати зайвої ваги, мати міцний імунітет та гарний настрій?

1. Вживайте більше сезонних овочів та фруктів, наприклад гарбуз, кабачки, броколі, коренеплоди, яблука, виноград, гранат, кизил, груші.

2. Приправляйте їжу спеціями, не відмовляйте собі у гострих (якщо немає протипоказань), адже вони позитивно впливають на мікроциркуляцію та допомагають зігрітися.

3. Для того щоб не переїдати, між прийманнями їжі зігрівайтеся теплими напоями: трав’яним, імбирним чаєм, чаєм зі спеціями.

4. Намагайтеся вживати 1-2 порції білкової їжі на добу (морська риба, птиця, яйця, бобові, тофу, гриби).

5. Вживайте більше правильних і здорових жирів, адже вони є джерелом ситості. Наприклад, оливкова олія, гарбузове насіння, горіхи (крім арахісу та кеш’ю), оливки, авокадо і навіть шматочок сала в холод підуть на користь.

6. Додайте до свого раціону теплі овочеві супи.

7. Не зловживайте спиртними напоями — це не найнадійніший засіб, щоб зігрітися. Якщо йдете в гості, віддайте перевагу вину. І пам’ятайте, що дозу вина розраховуємо за формулою: 1-2 грами на 1 кілограм маси тіла.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали