Експерти Unicef Ukraine підготували корисні поради, які допоможуть українським батькам, які зібралися в дорогу разом із дітьми, скласти максимально збалансований раціон. Підготуйте продукти, готові до вживання після простої кулінарної обробки, ті, які не потребують термічної обробки, та ті, які можуть зберігатися деякий час без холодильника. Особливо ретельно перевіряйте термін придатності харчових продуктів та напоїв. Не вживайте протерміновані продукти.
Подбайте про необхідний мінімальний запас продуктів та напоїв на екстрений випадок
Хлібці, печиво, сухарі
Консервовані продукти, зокрема м’ясні, рибні та овочеві, після відкривання при кімнатній температурі вони зберігаються не довше ніж 2 години
Горіхи, насіння, сухофрукти, халва, шоколад, енергетичні батончики
Яблука, банани та інші продукти, що не вимагають термічної обробки
Сіль, цукор та інші спеції
В пригоді можуть стати продукти та страви для екстремального туризму та спортивного харчування, зокрема готові сухі супи та другі страви, спортивні протеїнові суміші.
У раціоні людини обов’язково мають бути овочі — це запорука правильної роботи організму. Не виключайте їх із раціону дитини.
Для маленьких дітей рекомендуємо запастися зерновими продуктами швидкого приготування, готовим харчуванням: пюре з м’ясом, рибою, овочеві.
Якщо дитина перебуває на грудному вигодовуванні, продовжуйте його. Материнське молоко містить усі необхідні речовини для дитини та забезпечує повноцінний захист її здоров’я.