Навіть якщо ви давній адепт здорового способу життя, добре розумієтеся на тому, що входить до складу продукту, і купуєте лише якісну їжу, проте навряд чи замислюєтеся над тим, якої температури вона має бути.
І дарма, адже цей фактор відіграє не останню роль у збалансованому раціоні. Причому це не нова інформація: так, у середині 80-х років від «холодної дієти» божеволіли балерини та моделі.
Instagram: @frida_aasen
Ключове правило цієї дієти — вживання їжі в холодному, іноді навіть у крижаному вигляді. Суть ось у чому: організм у такому разі витрачає енергію не лише на перетравлювання, а й на зігрівання їжі. Насправді ця історія не про здоров’я, адже це може загрожувати розладами у роботі шлунково-кишкового тракту.
Щоб знизити вагу, краще відмовитися від холодної білкової їжі — вона швидше проходить через шлунково-кишковий тракт, і тому білки не встигають розщепитися до амінокислот і прямують до кишківника у неперетравленому вигляді.
Страви, приготовані з використанням олії (крупи, м’ясо або овочі) теж дуже важливо вживати у теплому вигляді. Власне, як і всю їжу, яка піддавалася термообробці, — саме на цьому наполягають провідні дієтологи.
Instagram: @taylor_hill
Єдиний виняток — картопля. Про це мало хто знає, але під час її приготування відбуваються складні реакції з крохмалем, які припиняються лише після охолодження. Ось чому гаряче пюре з котлетою — не найкраща ідея.