Які продукти потрібно вживати теплими, а які — холодними

Виявляється, температура їжі дуже впливає на організм

Навіть якщо ви давній адепт здорового способу життя, добре розумієтеся на тому, що входить до складу продукту, і купуєте лише якісну їжу, проте навряд чи замислюєтеся над тим, якої температури вона має бути.

І дарма, адже цей фактор відіграє не останню роль у збалансованому раціоні. Причому це не нова інформація: так, у середині 80-х років від «холодної дієти» божеволіли балерини та моделі.

Instagram: @frida_aasen

Ключове правило цієї дієти — вживання їжі в холодному, іноді навіть у крижаному вигляді. Суть ось у чому: організм у такому разі витрачає енергію не лише на перетравлювання, а й на зігрівання їжі. Насправді ця історія не про здоров’я, адже це може загрожувати розладами у роботі шлунково-кишкового тракту.

Щоб знизити вагу, краще відмовитися від холодної білкової їжі — вона швидше проходить через шлунково-кишковий тракт, і тому білки не встигають розщепитися до амінокислот і прямують до кишківника у неперетравленому вигляді.

Страви, приготовані з використанням олії (крупи, м’ясо або овочі) теж дуже важливо вживати у теплому вигляді. Власне, як і всю їжу, яка піддавалася термообробці, — саме на цьому наполягають провідні дієтологи.

Instagram: @taylor_hill

Єдиний виняток — картопля. Про це мало хто знає, але під час її приготування відбуваються складні реакції з крохмалем, які припиняються лише після охолодження. Ось чому гаряче пюре з котлетою — не найкраща ідея.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали