Як правильно вживати м’ясо?

5 правил, які ми всі порушуємо

Більшість із нас вживає м’ясо щодня, не особливо замислюючись про те, в якій кількості та в який час дня воно принесе користь для організму, а коли його краще замінити, наприклад, на рибу. Як правильно вживати м’ясо? Зірковий український дієтолог Наталія Самойленко поділилася п’ятьма важливими правилами:

1. М’ясо не варто вживати ні на вечерю, ні на сніданок — це дуже велике навантаження на організм. Відкладіть червоне м’ясо до обіду — це час, коли ферментативні можливості вашого організму перебувають на піку.

2. Уникайте обробленого (ковбаса, сосиски, балик, котлети), копченого та смаженого м’яса. В ідеалі запікайте, варіть, тушкуйте або готуйте на парі.

3. Вживайте червоне м’ясо не частіше ніж 1-2 рази на тиждень.

4. Разова порція м’яса — 100-150 г. Для жінок шматочок м’яса повинен займати приблизно половину долоні, для чоловіків — трохи більше половини долоні.

5. Найкращий гарнір до м’яса — сирі овочі та зелень. Не варто їсти м’ясо з кашами — ці продукти несумісні.

З віком рекомендовано зменшувати дозування м’ясних продуктів аж до повного їх виключення.


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали