Як правильно вживати м’ясо?

5 правил, які ми всі порушуємо

Більшість із нас вживає м’ясо щодня, не особливо замислюючись про те, в якій кількості та в який час дня воно принесе користь для організму, а коли його краще замінити, наприклад, на рибу. Як правильно вживати м’ясо? Зірковий український дієтолог Наталія Самойленко поділилася п’ятьма важливими правилами:

1. М’ясо не варто вживати ні на вечерю, ні на сніданок — це дуже велике навантаження на організм. Відкладіть червоне м’ясо до обіду — це час, коли ферментативні можливості вашого організму перебувають на піку.

2. Уникайте обробленого (ковбаса, сосиски, балик, котлети), копченого та смаженого м’яса. В ідеалі запікайте, варіть, тушкуйте або готуйте на парі.

3. Вживайте червоне м’ясо не частіше ніж 1-2 рази на тиждень.

4. Разова порція м’яса — 100-150 г. Для жінок шматочок м’яса повинен займати приблизно половину долоні, для чоловіків — трохи більше половини долоні.

5. Найкращий гарнір до м’яса — сирі овочі та зелень. Не варто їсти м’ясо з кашами — ці продукти несумісні.

З віком рекомендовано зменшувати дозування м’ясних продуктів аж до повного їх виключення.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали